Fűszeres, forró, gyümölcsös és illatos, ilyen a jó puncs, ami a hűvös téli estéken a legjobb barátunk. Alkohol nélkül is hatékonyan átmelegít, pár korty után máris rózsaszínben látjuk a világot, meghittséget és otthonosságot teremt, fűszeres és gyümölcsös aromái feledtetik a téli szürkeséget, komorságot, hideget.
Puncsot nemcsak akkor érdemes készíteni, ha barátokat látunk vendégül vagy bulizunk, a magunk örömére is elkészíthetjük. Nem bonyolult, és nagyon jól tud esni egy dolgos nap vagy kiadós séta után hazaérve, de kuckózáshoz is tökéletes.
A puncsban az is jó, hogy családi italként is tökéletesen működik, mert ha használunk is hozzá alkoholt, azt a legvégén kell hozzáadni, így gyerekek és felnőttek is kiélvezhetik a fűszeres, gyümölcsös, édes és forró kortyolnivalót.
Gyümölcsként most gránátalma került bele, az ital alapja pedig almalé és gránátalmaszörp, valamint egy illatos főzet vízzel és fűszerekkel.
Lepjétek meg a barátnőiteket forró csokival, ne is akárhogyan!
Adni jó, de sokszor elmegy tőle a kedvünk, főleg, ha bemegyünk egy plázába, és türelmetlen vásárlókkal teli kacskaringózó sorok fogadnak bennünket. Ilyenkor kell megcsillogtatni rejtett, kreatív énünket, és meglepni például a barátnőinket, kollégáinkat egy – ha nem is házi készítésű, de – házi csomagolású forró csokival!
A teljes cikkért kattintsatok ide!
Ha nincs gránátalmaszirupunk, akkor ribizli-, málna- vagy más piros szörp is megfelel, és persze bármilyen szezonális gyümölccsel is gazdagíthatjuk ezt a kényeztető italt, de a pink gránátalmamagocskákat nem érdemes elhagyni, mert nagyon finom, ahogy izgalmasan roppannak a fogunk alatt.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!