Egyéb kategória

14 éves gyerekszerzővel erősít a The New York Times szerkesztősége

A legtöbb 14 éves maximum az iskolaújságba írhat, Harper Ediger viszont rögtön a mélyvízben kezdi az újságírói pályáját: az amerikai tini a The New York Times munkatársa lett.

vous - 2017.11.22.
14 éves gyerekszerzővel erősít a The New York Times szerkesztősége

Harper Ediger még csak 14 éves, de már most olyat írhat a CV-jébe, amiről sok felnőtt csak álmodozik:

Harper a The New York Times munkatársa lesz.

A denveri tinédzser önálló rovatot kapott Tanácsok kínos társasági helyzetekre címmel, és a most vasárnap megjelenő, kifejezetten gyerekeknek szerkesztett különszámban debütál majd. A kicsiknek összeállított lap idén másodszor jelenik majd meg – miután fél évvel ezelőtt óriási sikert aratott az első gyerekeknek készített különszám –, de a nagy érdeklődésre való tekintettel januártól havi rendszerességgel elérhető lesz majd. 

Objektum doboz

A különszámok az eredeti The New York Times mintájára készülnek: a hírek mellett helyet kap bennük a tudomány- és a sportrovat is – illetve a már fent említett tanácsadó blokkot is átveszik az eredeti lapból.

A projektért felelős szerkesztő, Caitlin Roper azt nyilatkozta, a hitelesség érdekében fontos volt számára, hogy a gyerekeknek készülő különszámban ne kizárólag felnőttek közreműködjenek. Az eredeti The New York Timesból átemelt tanácsadó rovat szerkesztéséhez Ms. Roper mindenképp szeretett volna egy gyerekszerzőt is, hogy ne kizárólag a felnőttek szemszögéből vizsgáljanak meg egy-egy problémát, ezért Amerika iskoláival közreműködve, egy próbafeladat révén kereste a tehetségeket.

Objektum doboz

A próbafeladat egy, a rovathoz beérkezett valós kérdés megválaszolása volt:

Egy Insta-sztoriban láttam, hogy a két legjobb barátom együtt ment valahova, de engem nem hívtak. Hogy hozzam ezt fel, ha legközelebb találkozom velük?

Harperre a szerkesztőség a beküldött válasza miatt figyeltek fel, mely így szólt:

„Nem fogok kertelni, szörnyű érzés, amikor úgy érzed, a többiek kihagynak valamiből. Ha ilyesmi történik veled, érdemes tudatosítanod magadban, hogy a barátaid talán arra gondoltak, nem érdekelne téged az a bizonyos program – de az is lehet, hogy csak azt hitték, nem érsz rá. Ne feltételezd automatikusan, hogy a barátaid direkt hagytak ki valamiből, előbb ismerd meg az eredeti szándékaikat.”

A jövőben beérkező kérdésekre Harper egy felnőtt szerkesztővel, Philip Galanesszel együtt válaszol majd, így a fiatal olvasók több korosztály szemszögéből is választ kapnak az őket érintő kérdésekre és problémákra.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.