Egyéb kategória

14 éves gyerekszerzővel erősít a The New York Times szerkesztősége

A legtöbb 14 éves maximum az iskolaújságba írhat, Harper Ediger viszont rögtön a mélyvízben kezdi az újságírói pályáját: az amerikai tini a The New York Times munkatársa lett.

vous - 2017.11.22.
14 éves gyerekszerzővel erősít a The New York Times szerkesztősége

Harper Ediger még csak 14 éves, de már most olyat írhat a CV-jébe, amiről sok felnőtt csak álmodozik:

Harper a The New York Times munkatársa lesz.

A denveri tinédzser önálló rovatot kapott Tanácsok kínos társasági helyzetekre címmel, és a most vasárnap megjelenő, kifejezetten gyerekeknek szerkesztett különszámban debütál majd. A kicsiknek összeállított lap idén másodszor jelenik majd meg – miután fél évvel ezelőtt óriási sikert aratott az első gyerekeknek készített különszám –, de a nagy érdeklődésre való tekintettel januártól havi rendszerességgel elérhető lesz majd. 

Objektum doboz

A különszámok az eredeti The New York Times mintájára készülnek: a hírek mellett helyet kap bennük a tudomány- és a sportrovat is – illetve a már fent említett tanácsadó blokkot is átveszik az eredeti lapból.

A projektért felelős szerkesztő, Caitlin Roper azt nyilatkozta, a hitelesség érdekében fontos volt számára, hogy a gyerekeknek készülő különszámban ne kizárólag felnőttek közreműködjenek. Az eredeti The New York Timesból átemelt tanácsadó rovat szerkesztéséhez Ms. Roper mindenképp szeretett volna egy gyerekszerzőt is, hogy ne kizárólag a felnőttek szemszögéből vizsgáljanak meg egy-egy problémát, ezért Amerika iskoláival közreműködve, egy próbafeladat révén kereste a tehetségeket.

Objektum doboz

A próbafeladat egy, a rovathoz beérkezett valós kérdés megválaszolása volt:

Egy Insta-sztoriban láttam, hogy a két legjobb barátom együtt ment valahova, de engem nem hívtak. Hogy hozzam ezt fel, ha legközelebb találkozom velük?

Harperre a szerkesztőség a beküldött válasza miatt figyeltek fel, mely így szólt:

„Nem fogok kertelni, szörnyű érzés, amikor úgy érzed, a többiek kihagynak valamiből. Ha ilyesmi történik veled, érdemes tudatosítanod magadban, hogy a barátaid talán arra gondoltak, nem érdekelne téged az a bizonyos program – de az is lehet, hogy csak azt hitték, nem érsz rá. Ne feltételezd automatikusan, hogy a barátaid direkt hagytak ki valamiből, előbb ismerd meg az eredeti szándékaikat.”

A jövőben beérkező kérdésekre Harper egy felnőtt szerkesztővel, Philip Galanesszel együtt válaszol majd, így a fiatal olvasók több korosztály szemszögéből is választ kapnak az őket érintő kérdésekre és problémákra.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!