Egyéb kategória

5 kedvezmény, amit ki kell használnotok, amíg diákok vagytok

Vannak az ember életében olyan események, amelyekről tudjuk, hogy előbb-utóbb be fognak következni, de igazából sosem tudunk rá teljesen felkészülni. Az én életemben 2017. október 31-én egy ilyen esemény fog történni. Búcsút kell vennem valamitől, ami nagyon sokat jelent nekem. Ezt a cikket a boldog, gondtalan együtt töltött évek emlékére írom. Viszlát, drága diákigazolványom, jó volt együtt!

vous - 2017.10.22.
5 kedvezmény, amit ki kell használnotok, amíg diákok vagytok

Azt szokták mondani, addig nem tudod, mid van, amíg el nem veszíted. Szerintem ezt egy olyan ember mondta először, akinek épp lejárt a diákigazolványa és ráeszmélt, legközelebb a Glamour-napokon kap annyi kedvezményt, mint ami ezzel a kis plasztikkártyával jár neki.

Ha ti még azok közé a szerencsés emberek közé tartoztok, akiknek már nem csak egy hétig van érvényes matricájuk, használjátok ki a lehetőségeket! Adok pár tippet, hol érdemes felmutatnotok a diákot.

Konditerem

A legtöbb konditeremben kedvezményesen válthattok bérletet, ha diákok vagytok, így a hűvösebb idő közeledtével érdemes elgondolkozni, hogy a kinti futás helyett edzőteremben gyúrtok a bikinialakra.

Objektum doboz

Kiállítás / mozi / színház

A múzeumokban általában nem a diákigazolvány meglétéhez kötik a kedvezményt, hanem életkorhoz, ami általában 26 év. Moziban alap, hogy olcsóbban vehetünk jegyet, de vannak színházak is, ahol kifejezetten fontosnak tartják, hogy nyitottá tegyék a fiatalokat a színház élményére, így kedvezménnyel várják a sulisokat.

Objektum doboz

Étterem

Sok étterem – főleg az egyetemek – közelében kínál diákmenüt vagy 10–20%-os kedvezményt a sulisoknak. Én nagyon sokáig nem tudtam, hogy az egyetemünk közelében a mi sulink diákjával olcsóbban ehetünk.

Járjatok nyitott szemmel!

Objektum doboz

Telefon

A szolgáltatók is tudják, hogy folyton a mobilunkon lógunk, az előfizetésünkben lévő adatmennyiséget pedig pillanatok alatt le tudjuk meríteni. Érdeklődjetek, van, ahol több giga ingyen netet kínálnak, ha érvényes diákotok van.

Objektum doboz

Utazás

Ahogy a mozijegynél, a BKV-bérletnél vagy távolsági járatoknál is alap, hogy olcsóbban utazhatunk, ha diákok vagyunk. A legtöbbünknek valószínűleg ez a kedvezmény fog hiányozni… De azt tudtátok, hogy vannak olyan szolgáltatók, akik kifejezetten diákoknak szerveznek külföldi utakat? Mindenképp nézzétek meg az ajánlatokat, nagyon sokat tudtok spórolni!

Objektum doboz

Ti hol használjátok legtöbbet a diákigazolványotokat?

Ajánlott cikkek