Egyéb kategória

A YouTube legsötétebb és egyben legjobb oldala – Ismerjétek meg a gyógyító zenék világát!

Zenével gyógyítani nem újdonság, a keleti gyógyászat már évezredek óta alkalmazza, a legtöbben mégis a homeopátiával említik egy lapon. Pedig tudományosan bizonyított, hogy a hangterápiának és a hangtálas gyógyításnak tényleg van ereje, sőt! Természetesen a gyógyszereket és az orvost nem váltja ki, de azért egy próbát megér.

vous - 2017.10.21.
A YouTube legsötétebb és egyben legjobb oldala – Ismerjétek meg a gyógyító zenék világát!

Pár hete borzasztó migrén tört rám egyik pillanatról a másikra, olyan erővel, hogy szinte sírni tudtam volna. A gyógyszer, a víz és a pihenés semmit nem használt, én pedig egyre jobban kétségbeestem. És bár hihetetlenül messze áll tőlem bármiféle kuruzslás, az meg végképp, hogy zenét hallgassak, miközben fájt a fejem, valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva mégis rákerestem a migrént gyógyító zenére a YouTube-on – és láss csodát, 20 perc múlva már nyoma sem volt a lüktetésnek.

Placebó? Lehet. Mindenesetre én azóta teljesen rákattantam a dologra.

Vannak másnapűző zenék, zenék hányingerre, sőt még magas vérnyomásra is. A leírás szerint akkor a leghatásosabbak, ha fülhallgatóval hallgatjátok és közben nem foglalkoztok semmi mással, ami egyébként könnyű lesz, mert ezektől öt perc után teljesen lementek majd alfába. Szóval ha legközelebb rosszul vagytok, keressétek elő ezt a cikket és adjatok egy esélyt a meditatív zenéknek – bajotok nem származhat belőle.

Ja, és még valami: arra készüljetek fel, hogy ha épp nincs semmi bajotok, ezek a zenék egyszerűen borzasztóak, hallgathatatlanok. Szóval ha csak simán meditálni vagy jógázni akartok és ahhoz kerestek zenét, akkor vegyétek másfelé az irányt, mert a hányingerűző videótól maximum idegrohamot kapok és nem megnyugvást. Azt pedig végképp nem ajánlom, hogy „klippel” együtt nézzétek őket, mert NAGYON rémisztőek.

Zene migrénre

Objektum doboz

Senkit ne zavarjon meg a para videó, ez nekem TÉNYLEG segített!

Zene hányinger ellen

Objektum doboz

Szerintem kábé ilyen hangot hallhattak a kubai diplomaták, mielőtt hangtámadás áldozatai lettek, szóval ha épp nem vagytok roszul, NE (!) indítsátok el. 

Zene másnaposságra

Objektum doboz

A videó itt is rémisztő, de nekem bevált múlt vasárnap, amikor megszegtem a fogadalmam és másnaposan voltam ügyeletben, mint a Felelőtlen Emberek. (Ez egy utalás arra, hogy hazudtam ebben a cikkben.)

Zene magas vérnyomásra

Objektum doboz

Igazából fogalmam sincs, hogy ez működik-e, de mivel ugyanazon az elven működik, mint az előzőek, szerintem nincs okom kételkedni.

Nektek bevált?

Ajánlott cikkek