Egyéb kategória

Ami a cipőtöknél is többet mond rólatok: a trendiség új fokmérője, a mobiltok

A tény, hogy mostanra az ember szinte összenőtt a mobiltelefonjával, egy új kiegészítőnek adott teret: a mobiltelefontoknak. A tárgy, amit eredetileg azért kezdtünk használni, hogy megvédje a kütyünket az esetleges sérülésektől, rövid időn belül túlnőtt a funkcióján: most már divatos kiegészítő is egyben – ez pedig az üzletek kínálatán is jól látszik. Megmutatjuk, az idei szezonban miből válogathattok!

vous - 2017.10.16.
Ami a cipőtöknél is többet mond rólatok: a trendiség új fokmérője, a mobiltok

A mobiltelefontokok térhódítása megkérdőjelezhetetlen: szembejönnek street style fotókon, vécében készített tükrös szelfiken, és Instagram flat lay posztokon is.

A Louis Vuitton 2017-es tavaszi–nyári kollekciójának bemutatóján például a modellek táska helyett szexi(nek szánt) tokokba bújtatott mobiltelefonokat vittek a kezükben, nem pedig táskákat. A márka tervezője, Nicolas Ghesquière olyan okostelefon-kiegészítőket álmodott meg, amelyek az ikonikus Vuitton bőröndök külsejét idézik – mindezt 745 fontért, azaz közel 260 000 forintért.

Szerencsére itt nemcsak az a közhely jön képbe, miszerint a stílus nem pénz kérdése – hanem az ázsiai tömeggyártás is: nincs az a trend, amit ne lehetne fillérekért megrendelni a világ másik feléről.

Replikavásárlásra persze senkit sem szeretnénk biztatni, de a kínálat most már olyan széles, hogy tényleg mindenki megtalálhatja azt a darabot, ami 

  • a személyisége meghosszabítása,
  • a lelke fizikális manifesztációja,
  • az áhított Louis Vuitton telefontok méltó pótléka lehet.

Elég csak végigmenni a Váci utcai fast fashion üzletsoron, és az ember biztos, hogy talál legalább egy, szívének kedves darabot valahol. Máris mutatom, ebben a szezonban miből lehet válogatni – merthogy a divatipar most már tényleg kegyetlenül ráment a tokdivatra is, így a ruhaüzletek kiegészítő részlegén a kesztyűk és a napszemüvegek mellett már mobiltokokat is találhattok.

Átlátszó szilikon

Lelőhelyek: 1. Mohito, 2. H&M, 3. H&M

Lelőhelyek: 1. Mohito, 2. H&M, 3. H&M
Forrás:
Vous

„Kezdőknek” és a minimalizmus híveinek ajánljuk. A visszafogott, átlátszó tokok talán legnagyobb előnye, hogy hagyják érvényesülni magát a telefont, a hátrányuk viszont, hogy nagyon hamar besárgulnak. Ha szilikonból, nem pedig merev műanyagból készülnek, akkor viszonylag jól is védik a készüléket az ütődésektől.

A trend hívei sokszor ötvözik a kellemeset a hasznossal: a telefon és a tok közé csúsztatják a bérletüket, így az mindig kéznél van, amikor kell…

Mintás

Lelőhelyek: 1. Reserved, 2. H&M, 3. Asos

Lelőhelyek: 1. Reserved, 2. H&M, 3. Asos
Forrás:
Vous

A photoprint technológiával készülő tokokban rejlő lehetőségek akár végtelenek is lehetnének, de valljuk be, ezen a téren kiszámítható kínálattal várnak minket az üzletek: virágokkal, felhőkkel, szívecskékkel és más cukiságokkal. 

Szőrös

Lelőhelyek: 1. Tally-Weijl, 2. Zara, 3. Zara

Lelőhelyek: 1. Tally Weijl, 2. Zara, 3. Zara
Forrás:
Vous

Az idei kínálat legabszurdabb darabjai egyértelműen a szőrös tokok. A színes bundák idei térhódításáról már írtam nektek korábban, de azt még én sem gondoltam volna, hogy a festett szőrmék a mobilkiegészítők piacát is meghódítják majd. Most viszont itt vannak, és a szivárvány minden színében kaphatóak.

Metál

Lelőhelyek: 1. H&M, 2. Asos, 3. Reserved

Lelőhelyek: 1. H&M, 2. Asos, 3. Reserved
Forrás:
Vous

A fémes csillogás és a rosegold divatja nem múlik, továbbra is óriási népszerűségnek örvend mindkét trend. Ha egy kis eleganciára vágytok, válasszatok egy metál tokot! A bevállalósabbaknak a 3D applikációkkal ellátott példányokat is bátran ajánljuk, bár azt érdemes szem előtt tartanotok, hogy ezek nem a legpraktikusabbak: mindenbe beleakadnak.   

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.