Egyéb kategória

Aki olyan vicces, hogy még Ryan Gosling is röhögőgörcsöt kapott tőle: ismerjétek meg Kate McKinnont!

Kate McKinnon a hírnév egy újabb szintjére lépett, amikor két héttel ezelőtt átvette élete második Emmy-díját vígjáték kategóriában, mint a legjobb női mellékszereplő. A színésznő és humorista nevét itthon még csak egy réteg ismeri, pedig a Saturday Night Live közönségkedvence nemrég hazánkban forgatott. Királylány napunk alkalmából bemutatjuk nektek az egyik legmenőbb nőt, akire tényleg érdemes odafigyelni!

vous - 2017.10.08.
Aki olyan vicces, hogy még Ryan Gosling is röhögőgörcsöt kapott tőle: ismerjétek meg Kate McKinnont!

Két héttel ezelőtt Kate McKinnon egy piros ruhában vonult az Emmy-díjátadó színpadára, hogy köszönőbeszédet mondjon, mint a legjobb női mellékszereplő kategória díjazottja.

Beszédében az amerikai elnökválasztás demokrata jelöltjét, Hillary Clintont is megemlítette, akit tavaly több alkalommal is parodizált a legendás amerikai élő műsorban, a Saturday Night Liveban – a közönség nagy örömére.

Objektum doboz

A színésznő, aki 2012-ben csatlakozott a szórakoztató műsor stábjához, sokat köszönhet Donald Trumpnak: ha nincs Trump, talán az elnökválasztási kampány időszakát sem övezi olyan élénk érdeklődés, mint amit a Saturday Night Live készítői 2016-ban meglovagoltak. 

Hillary Clinton viszont csak egyetlen név arról a hosszú listáról, amin Kate McKinnon eddigi alakításai szerepelnek: kifigurázta már Justin Biebert, Cate Blanchettet, Ellen DeGenerest, és a Trónok Harcából megismert karaktert, Daenerys Targaryent is.

De ki ez a nő, és mit kell róla tudni?

Objektum doboz

Már gyerekként is imádott másokat parodizálni

Kate McKinnon Berthold 1984. január 6-án született a New York-i Sea Cliffben. Eleinte zenei pályára készült: zongorázni, gitározni, és csellózni tanult. Már gyerekként is imádott jelmezekbe bújni és másokat parodizálni, így nem meglepő, hogy gimnáziumi tanulmányai után beiratkozott a Columbia Egyetem dráma tagozatára. Miután megszerezte a diplomáját, a sketch comedy műfajban kezdett tevékenykedni:

ingyen fellépéseket vállalt az Upbright Citizens Brigade Theatre-ben, abban bízva, hogy valaki – pontosabban egy arra hivatott ügynök – majd felfigyel a tehetségére.

Mindössze 22 éves volt, amikor ez meg is történt: lehetőséget kapott rá, hogy csatlakozzon a Logo network Big Gay Sketch Show című műsorához. 

6 évvel később, 2012-ben jött a nagy áttörés:

Amerika első számú szórakoztató műsora, a Saturday Night Live szerződtette, hogy valamelyest betöltse az addigra filmsztárrá avanzsált, és ezért a műsort elhagyó komika, Kristen Wiig helyét.

Forrás:
Depositphotos

Mellékszerepektől a filmvászonig

Kate az eltelt 5 év alatt fokozatosan vált a közönség kedvencévé: eleinte mellékszerepekben tűnt fel, tavaly viszont már igazi közönségkedvenccé vált az önálló paródiáival.

Sportot űz abból, hogy a sketchek során kizökkentse a kollégáit a szerepükből: egy alkalommal ezt olyan mesteri fokon művelte, hogy maga Ryan Gosling kapott miatta röhögőgörcsöt az élő adás alatt.

Objektum doboz

Ahogy Kate a Saturday Night Live közönségkedvencévé vált, a filmes szakma is felfigyelt rá. Itthon a legtöbben a Szellemirtók remakeje révén ismerték meg a nevét: ő alakította az őrült feltalálót, Jillian Holtzmannt – az alakításért pedig minden korábbinál több dicséretet és magasztalást zsebelt be a kritikusoktól.

Bár az IMDB oldala rengeteg filmes és tévés produkciót listáz, mozifilmekben korábban csak mellékszerepekben vagy szinkronhangként ismerhettük meg Kate-et. Nemrég viszont a Hivatali karácsony egyik főszerepét játszhatta, Budapestre pedig azért látogatott, mert épp nálunk forgatták a The Spy Who Dumped Me című készülő produkciót, amiben már szintén központi szerepe lesz a humoristának.

A Vanity Fair novemberi címlapjáról már maga Kate mosolyog ránk – ami nem kis elismerés az amerikai magazintól, így borítékolható, hogy mostantól mi is többet fogunk hallani Amerika új kedvencéről.

Ajánlott cikkek