Amerikából jött, mestersége címere: isteni, illatos és puha, fűszeres sütemény, ami önmagában is tökéletes, de ha jót akarunk, megkoronázzuk selymes, fehér csokis krémmel és egy kis áfonyával.
Az ezerarcú sütőtök nálunk leginkább krémlevesnek népszerű, pedig süteménybe téve is remek. A nedves, krémes és édes sütőtökpüré puhává és illatossá teszi a kevert tésztát, amiből akár pite vagy muffin is süthető. Nem mellesleg gyönyörű színt is ad a sütinek.
Ha legközelebb sütőtököt sütünk, érdemes egy kicsit félretenni ehhez a különleges finom, fűszeres muffinhoz.
Az angolszász országokban igazi őszi-téli sikerdesszert a sütőtökös muffin, olyannyira, hogy készen is kapható sütőtökpüré. Nálunk is, csak nem abban a formában, ahogy elsőre gondolnánk… Aki szeretné kipróbálni ezt a sütit, de nincs kedve-ideje a sütőtök sütésével és pürésítésével pepecselni, bébiételként megtalálja a boltok polcain.
Magában is nagyon finom, remek uzsonna hűvös napokon egy tejeskávé mellé, de meg is koronázhatjuk egy fehér csokis krémmel és némi gyümölccsel – így igazán mutatós lesz, ünnepi desszertnek is tökéletes.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!