Egyéb kategória

Barcelonai merénylet: magyar áldozata is lehet a támadásnak, nőtt a sérültek száma

Kisteherautó hajtott a tömegbe Barcelona egyik népszerűbb sétálóutcájában. A támadásban 13-an meghaltak és rengetegen megsérültek, a BBC szerint magyar áldozata is van a támadásnak.

vous - 2017.08.18.
Barcelonai merénylet: magyar áldozata is lehet a támadásnak, nőtt a sérültek száma

Egy Fiat kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában, a Las Ramblas sugárúton – a legfrissebb közlések szerint 13-an vesztették életüket és legalább 100-an megsérültek. Sokan a közeli kávézókba, kisboltokba menekültek a merénylet elől.

Objektum doboz

A rendőrség terrorista támadásnak minősítette az esetet, később kiderült, hogy az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet. A BBC szerint 18 ország állampolgárai szerepelnek az áldozatok között, köztük magyarok is.

A barcelonai főkonzulátushoz csütörtök estig nem érkezett jelentés magyar érintettségről a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban, egy magyar jelentkezett tájékoztatásért – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

UPDTE: Van egy magyar sérültje a csütörtöki barcelonai támadásnak, egy nő könnyebben megsérült, de már el is hagyhatta a kórházat – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

A sérült nő kartörést szenvedett, a barcelonai főkonzulátus munkatársai személyesen is felvették vele a kapcsolatot, de konzuli segítséget nem kért

– közölte, azonban a halálos áldozatok között nincs magyar.

A merénylő gyalog menekült el a helyszínről, akiről több szemtanú is pontos személyleírást adott. Később elfogtak egy Driss Oukabir nevű férfit, akinek az útlevelét megtalálták a furgonban, az ő nevére bérelték az autót – kiderült, nem őt keresik, az elkövetőt még nem fogták el. Egyes hírek szerint hárman is részt vehettek a terrorcselekményben.

Objektum doboz

UPDATE: Egy Moussa Oukabir nevű 17 éves férfi vezethette a furgont – írj a Sky News. A fiú a testvére az előzőleg elfogott Driss Oukabir-nak.

Objektum doboz

Éjszaka a katalán rendőrség agyonlőtt négy feltételezett elkövetőt, akik egy másik gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, ahol 7 embert megsebesítettek, 2-t közülük súlyosan.

A spanyol kormány péntektől háromnapos nemzeti gyászt hirdetett az áldozatok emlékére.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.