Egyéb kategória

5 tény a legendásan gyönyörű „igazi” Macskanőről, Julie Newmarról

Augusztusban ünnepli születésnapját az igazi Macskanő, Julie Newmar, akit a rajongók a Macskanők Macskanőjeként tartanak, pedig eltelt néhány évtized azóta, hogy a színésznő rendszeresen magára öltötte a cicás kosztümöt. Íme 5 érdekesség a legendásan gyönyörű színésznőről.

vous - 2017.08.09.
5 tény a legendásan gyönyörű „igazi” Macskanőről, Julie Newmarról

1. A show-biznisz a vérében volt

Julia Chalene Newmeyer néven született Los Angelesben, az Álomgyárban. Karrierje kezdetén még Julie Newmeyer néven szerepelt a stáblistákon, de a sikereit már új nevén zsebelhette be. Nem fenyegette az a veszély, hogy esetleg nem tudják majd kimondani a nevét.

Az édesanyja egyébként zenés-táncos betéteket és kabaréjeleneteket is tartalmazó produkciókban lépett fel. Egy „kritikusa” szerint akkoriban neki volt a legszebb lába a lányok között. Julie valószínűleg nemcsak ezt örökölte az édesanyjától, hanem a show-biznisz iránti érdeklődését is.

Objektum doboz

2. Aranyfesték és ragasztószalag

Az 1953-as Serpent of the Nile egyik jelenetében mindössze egyetlen bikinit viselt, plusz ránézésre többtégelynyi aranyfesték is került rá. A produkciónak mégsem ezzel volt baja, hanem a kígyózó mozgás miatt a magas derekú bikiniből folyamatosan kikandikáló igazi köldökével. Végül úgy döntöttek, bevetnek egy kis ragasztószalagot is, hogy erkölcsösebb legyen a történet. Öööö…

Objektum doboz

3. Catwoman és a kosztümök

Több tévésorozatban is játszott, mégis egy maradt, ami miatt sokan emlékeznek rá a mai napig. Az 1960-as években ő alakította a Macskanőt a legendás Batman-sorozatban. Egészen pontosan: az utolsó évad kivételével, amikor a karaktert már Eartha Kitt vitte. Julie segítette a kosztümtervezők munkáját is, az ő ötlete volt, hogy az öv a csípőjén legyen, ne a derekán – ezzel is kiemelve homokóra alkatát.

Julie-nak amúgy ma is sok nő köszönetet mondhat: ő szabadalmaztatta az alakformáló harisnyanadrágot 1975-ben.

A fehérneműt Nudemar márkanéven forgalmazták. Később fehérneműt is tervezett, amit a vásárlók olyan kényelmesnek neveztek, mintha nem is lett volna rajtuk semmi.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

4. Videoklipsztár

Több legendás szupermodellel – Tyra Banks, Linda Evangelista – együtt szerepelt a George Michael 1992-es Too Funky című számához készült videoklipben is. 1996-ban epizódszerepet kapott a Melrose Place című sorozatban.

5. Magánélet

1977-ben feleségül ment J. Holt Smith ügyvédhez, akivel Texasba költöztek. Itt éltek különválásukig, amelyre 1984-ben került sort. 1981-ben született egy fiuk, aki Down-szindrómás és hallássérült. Newmar melegjogi aktivista, testvére, John Newmeyer felvállaltan meleg.

Objektum doboz

Objektum doboz

felkiáltójel VOUS

VOUS-fotó: lánykérés képregény-tetoválással, miért is ne?

Aprítottatok már televíziót baltával? Tudjátok, az oroszok mit varratnak a legszívesebben magukra? Kérték már meg a kezeteket tetoválás közben? A VOUS-n a nap témája a buborék, amelyről a szövegbuborékok ugrottak be többünknek, viszont én voltam az, aki Csordás Dani képregényrajzoló műhelyébe ellátogathattam, hogy egy kicsit kifaggassam a munkájáról.

A VOUS korábbi fotóriportját ide kattintva találjátok meg.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.