Egyéb kategória

5 strand, ahol a kutyátok is kedvére csobbanhat

Legutóbb, amikor Balcsin voltam, akkor nagyon megsajnáltam azt a csapatot, akiket lekorlátoztak, csak mert kutyussal érkeztek. Mivel nem kutyabarát strandról volt szó, nem engedték vízbe a négylábút, ez pedig a csapat kedvére is rányomta a bélyeget. 

vous - 2017.07.16.
5 strand, ahol a kutyátok is kedvére csobbanhat

Emiatt nem árt, ha úgy tervezitek a nyaralásotokat, hogy a kedvencetek is pancsolhasson, ami abban is segít, hogy elkerülje a hőgutát.

Meglepő lehet, de vannak kifejezetten kutyabarát strandok is Magyarországon, ahol megfürdethetitek a kutyusotokat, és biztos, hogy senki nem fog elzavarni benneteket onnan. Ráadásul nem is olyan kevés helyről van szó, szerencsére egyre többen nyitottak arra, hogy a négylábúakra is gondoljanak a gazdik mellett.

1. Fonyódi Kutyabarát Fürdőhely

A Fonyódi Kutyabarát Fürdőhely Balaton legelső kutyabarát strandja. Hatalmas, gondozott területen várja a kutyásokat a Fonyódi kikötő és Vízirendőrség mellett, és árnyékoló sátrak adnak lehetőséget a hűsölésre, ha már nem viselitek jól a tűző napot. Több lejárót is elhelyeztek, hogy könnyebb legyen a ki- és bejárás a vízbe, a tisztaságról pedig kutyaürülék tároló edények gondoskodnak. A víz minősége kifejezetten jó.

Objektum doboz

2. Tihany, Belső-tó

A tihanyi Belső-tó délkeleti sarkánál lehetőség van a kutyák úsztatására, fürdetésére. A csónakkikötő stég környékén tábla is jelzi, hol lehet beengedni a kutyákat a vízbe – így biztosan nem zavarják egymást a horgászokkal. A víz minősége azonban erősen kifogásolható.

Objektum doboz

3. Drótszamár Kemping, Velencei-tó

A Velencei-tó mellett lévő kempinget imádják a kutyások, a tónak ugyanis ezen a részén lévő partszakaszon lehet a kutyusokat vízbe engedni. Azonban jó számolni azzal is, hogy itt rengeteg program van, így előre tájékozódjatok, ha esetleg pont csendes pihenésre vágynátok. 

Objektum doboz

4. Kopaszi-gát

Kifejezetten a Kopaszi-gáton nem lehet kutyát fürdetni, de a mellette fekvő Duna-part szakaszán van egy terület, ahol szabad a csobbanás. Ezt a területet a Rio melletti területről közelíthetitek meg.

Objektum doboz

5. Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely

Ezen a fürdőhelyen a víz viszonylag hamar mélyül, de a fürdőhely melletti nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad, így nem csak úszkálni lehet a Balatonban, hanem labdázni, frizbizni, vagy akár kergetőzni is. Az ebek vízbejutását rámpa könnyíti meg, és külön illemhelyet is kialakítottak számukra a terület tisztaságának megőrzése érdekében.

Objektum doboz

Ha még több kutyabarát strandot kerestek, akkor nézzetek körül az ebovo.hu oldalon vagy a Kutyabarat.hu oldalon, ahol térképen jelölik ezeket a strandokat, és mindig frissítik is, ha valami változás áll be az egyes helyeken.

kutya menhely eb

Még több kutyás cikk, ha ez nem volt nektek elég:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.