Egyéb kategória

Siket énekesnő csalt könnyeket az America’s Got Talent zsűrijének szemébe

Mindig meglepődnek, valahányszor elmagyarázom, milyen vékony vonal választja el a hallássérülteket a zenétől. A hangokat ugyanis lehet érezni másképp is, én például zeneosztályos voltam általánosban. Imádtam.

vous - 2017.06.10.
Siket énekesnő csalt könnyeket az America’s Got Talent zsűrijének szemébe

Imádtam a zongorát hallgatni, az éneklést, még ha én nem is tudtam, csak playbackelni. Néha voltak olyan ábrándjaim hallássérültként, hogy jó lenne befutni énekesként, csak mert milyen menő lenne már! Persze hamar rájöttem, hogy semmiféle érzékem nincsen az énekléshez, de azt azért éreztem, hogy ez nem egy lehetetlen dolog.

Simán elképzelhető, hogy valaki hallássérülése ellenére énekeljen. És tényleg!

Az America's Got Talent 12. évadában a siket Mandy Harvey énekével meghódította a zsűrit, és a közönség szemébe is könnyeket csalt. Olyannyira, hogy Simon Cowell azonnal továbbjuttatta a lányt. A 28 éves Mandy 4 éves kora óta énekel, 18 évesen vesztette el a hallását, így volt mire támaszkodnia.

Objektum doboz

Azt hiszem, erre mondják, hogy nincs lehetetlen!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.