Egyéb kategória

3 + 1 ok, amiért nem szeretem a napszemüveget

Egy jó, kellő védelmet biztosító, ám mégis divatos napszemüveg nem kevés pénz. Sajnos már a sarki zöldségesnél is kapható, de ezek meg sem közelítik a megfelelő minőséget. Van 3 + 1 indokom, amiért én köszönöm, nem kérek a napszemüvegekből! 

vous - 2017.06.01.
3 + 1 ok, amiért nem szeretem a napszemüveget

A napszemüveget nem rendeltetésszerűen használjuk. Eredeti funkciója elveszett, és inkább divatos kiegészítőként hordjuk (a metrón is). A többesszám nem véletlen, ugyanis én nem hordok napszemüveget. Nagyjából 4 darab sorakozik a szekrényen, de nem érzek késztetést, hogy reggelente utánuk nyúljak, maximum hajpántként használom, és felteszem, ha elkenődik a sminkem.

Valószínűleg ezzel egyedül vagyok a világon, de vállalom, és elmondom, miért!

1. Túl meleg

Nekem nagy melegben nem a lábam „pállik be”, hanem az arcom, főleg napszemüvegben. Kánikulában nagyon zavar, melegít és patakokban folyik a víz a szemem környékéről. Úgy érzem, mintha egy búrát húznék a fejemre az orromig. Őszintén csodálom azokat a lányokat, akik el tudják viselni, és mint egy ékszert hordják.

nepszemüveg

Részlet egy napszemüveg-őrült lány naplójából

Nagyon sok napszemüvegem van. Van ódivatú, vadiúj, pilóta, márkás, kevésbé márkás, sötét lencsés, világos lencsés, fémkeretes, műanyagkeretes és így tovább. Kicsit Gombóc Artúr-effektus kerít hatalmába, amikor belegondolok, hogy tényleg bolondulok a napszümevegekért. Most pedig azt is elárulom nektek, miért.

2. Eltakarja a szememet

Nincsen önértékelési problémám, meg semmilyen mentális zavarom az Instagram miatt, de a legjobban a szemeimet szeretem saját magamon. Eszem ágában sincs eltakarni! Mutogatom!

3. Flegma

Számomra a napszemüvegviselés még indokolt esetben is egy kicsit flegma. Azt sugallja, hogy a viselője rejtőzködik, ellenben ő pásztázik mindenkit – tisztelet a kivételnek. Azt különösen nem szeretem, ha egy napszemüveget viselő személlyel kell beszélgetnem. Sajnos nem mindenki veszi le, ha beszélgetésbe elegyedik. 

+ 1 Nem tetszik

Ha egyetlen nagyon őszinte indokkal kellene szolgálnom, hogy miért nem szeretem a napszemüveget, nos,

nem tetszenek.

Mikor a barátnőimen látok egy csúcsdarabot, faggatom őket, hogy hol szerezték be, de amikor én is felpróbálom, akkor rájövök, hogy ez bizony nekem nem áll jól, nem tetszik. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.