Egyéb kategória

3 + 1 ok, amiért nem szeretem a napszemüveget

Egy jó, kellő védelmet biztosító, ám mégis divatos napszemüveg nem kevés pénz. Sajnos már a sarki zöldségesnél is kapható, de ezek meg sem közelítik a megfelelő minőséget. Van 3 + 1 indokom, amiért én köszönöm, nem kérek a napszemüvegekből! 

vous - 2017.06.01.
3 + 1 ok, amiért nem szeretem a napszemüveget

A napszemüveget nem rendeltetésszerűen használjuk. Eredeti funkciója elveszett, és inkább divatos kiegészítőként hordjuk (a metrón is). A többesszám nem véletlen, ugyanis én nem hordok napszemüveget. Nagyjából 4 darab sorakozik a szekrényen, de nem érzek késztetést, hogy reggelente utánuk nyúljak, maximum hajpántként használom, és felteszem, ha elkenődik a sminkem.

Valószínűleg ezzel egyedül vagyok a világon, de vállalom, és elmondom, miért!

1. Túl meleg

Nekem nagy melegben nem a lábam „pállik be”, hanem az arcom, főleg napszemüvegben. Kánikulában nagyon zavar, melegít és patakokban folyik a víz a szemem környékéről. Úgy érzem, mintha egy búrát húznék a fejemre az orromig. Őszintén csodálom azokat a lányokat, akik el tudják viselni, és mint egy ékszert hordják.

nepszemüveg

Részlet egy napszemüveg-őrült lány naplójából

Nagyon sok napszemüvegem van. Van ódivatú, vadiúj, pilóta, márkás, kevésbé márkás, sötét lencsés, világos lencsés, fémkeretes, műanyagkeretes és így tovább. Kicsit Gombóc Artúr-effektus kerít hatalmába, amikor belegondolok, hogy tényleg bolondulok a napszümevegekért. Most pedig azt is elárulom nektek, miért.

2. Eltakarja a szememet

Nincsen önértékelési problémám, meg semmilyen mentális zavarom az Instagram miatt, de a legjobban a szemeimet szeretem saját magamon. Eszem ágában sincs eltakarni! Mutogatom!

3. Flegma

Számomra a napszemüvegviselés még indokolt esetben is egy kicsit flegma. Azt sugallja, hogy a viselője rejtőzködik, ellenben ő pásztázik mindenkit – tisztelet a kivételnek. Azt különösen nem szeretem, ha egy napszemüveget viselő személlyel kell beszélgetnem. Sajnos nem mindenki veszi le, ha beszélgetésbe elegyedik. 

+ 1 Nem tetszik

Ha egyetlen nagyon őszinte indokkal kellene szolgálnom, hogy miért nem szeretem a napszemüveget, nos,

nem tetszenek.

Mikor a barátnőimen látok egy csúcsdarabot, faggatom őket, hogy hol szerezték be, de amikor én is felpróbálom, akkor rájövök, hogy ez bizony nekem nem áll jól, nem tetszik. 

Ajánlott cikkek