Egyéb kategória

3 hétköznapi tárgy, amit használhattok okosabban is, mint eddig

Mire való az a kis kallantyú? És annak a mélyedésnek mi a funkciója? Van neki egyáltalán? Vagy csak dísznek van ott? Sok esetben a tárgyak tervezői és a tárgyak használói nem ugyanazok, így bőven előfordul, hogy egy amúgy jó ötlet nem jut el azokhoz, akik nap mint nap a kezükbe veszik azokat. Szerencsére az okos megoldásokért nem kell a szomszédba mennetek! Maradjatok velünk, megmutatjuk, hogyan hozhattok ki a körülöttetek lévő tárgyakból még többet.

vous - 2017.05.12.
3 hétköznapi tárgy, amit használhattok okosabban is, mint eddig

1. Gemkapocs

Iratkapocsnak is nevezik azt a két hurkot formázó kis eszközt, ami sok-sok íróasztalon megtalálható, nálunk is. Ma már nemcsak fémszínű létezik, hanem színes, csíkos, pöttyös, mintás is, amiből a papírfetisiszták nem tudnak eleget vásárolni.

Mire használjátok most?

Papírok összefogására.

Hogyan használhatjátok okosabban?

Eredetileg textíliák összefogására találták ki, de a legtöbben még mindig papírok összefogására használják – mi is. Azonban ezentúl nem így lesz: a Wikipédia szerint csavarhúzóként, pókerzsetonként, fogpiszkálóként, tolvajkulcsként, horgászáshoz horogként, önvédelmi eszközként vagy mezőgazdasági, kerti szerszámként is használható. Ennél is tovább megyünk.

Lehet:

  • könyvjelző,
  • helyettesítheti a cipzár fogóját,
  • megjelölhető vele a cellux vége,
  • lezárható vele ételestasak.

Forrás:
VOUS

Forrás:
VOUS

Miért gemkapocs?

Érdekesség, hogy a brit Gem Manufacturing Company kezdte forgalmazni, innen kapta a gemkapocs nevet.

3-tipp-szingli-noknek1

3 tipp egyedülálló nőknek – ha csak két kezük van

Van úgy, hogy az ember lánya egyedül van, és segítségre szorul, és sajnos, amikor egyedül van, csak magára számíthat. Vagy ránk! Még ha nem is tudjuk a valóságban fogni a kezeteket, ha baj van, vagy épp feladni rátok a karkötőtöket – amit egy kézzel szinte lehetetlenség kivitelezni –, tippeket azért adhatunk, amivel három aggasztó problémát mostantól nyugodtan kipipálhattok!

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

2. Fémdobozos üdítő nyitója

A fémdobozos üdítők felbontásának hangjára külön reklámot építettek a marketingesek, így ahogy írunk róla, már pattintanánk is a kólát. A kis fémszerkezetnek azonban nem ez az egyetlen funkciója.

Mire használjátok most?

A fémdobozos üdítő kinyitására.

Hogyan használhatjátok okosabban?

Ha nem szeretnétek közvetlenül a fémdobozból inni, akkor elfordítva a nyitókát, helyezzetek bele egy szívószálat, így nem löki ki a szénsav sem.

Forrás:
VOUS

A kis nyitófülből amúgy készíthető képakasztó, alátét, táska, páncéling is – ezeket időhiány miatt nem mutatjuk be.

Kólával is megtisztíthatjátok a lefolyótokat!

Kólával is megtisztíthatjátok a lefolyótokat!

A mosogató nem csak akkor a rémálunk, mikor csordultig tele van mosatlannal, az is borzasztó, mikor bűzlik a lefolyó nyílása, vagy épp akadozva folyik le a víz. Lépjetek fel időben a csatornagondok ellen, és a vízszerelő tarifáját inkább költsétek magatokra!

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

3. Szívószál

Ha már az előbb szóba került a szívószál, nézzük, mit kezdhetünk vele. A dédszüleink még szalmaszálnak hívták, hiszen eredetileg tényleg abból készült, mi már a műanyagot ismerjük, de a leginkább környezettudatosak már papírból, bambuszból, üvegből vagy fémből készült, újra és újra használható változatot használnak. 

Mire használjátok most?

Többnyire ivásnál van a segítségetekre.

Hogyan használhatjátok okosabban?

Ha a bloggereket követitek, akár hajhullámosításra is használhatjátok a szívószálat. Mások művészi módon rákocskát vagy madarat formáznak belőle. A legjobb hasznosítása azonban az eperszezon kellős közepén van: epercsumázásra például tökéletesen alkalmas. Az eperszemek aljától felfelé toljátok át a gyümölcsön a szívószálat. Érdemes jobb tartású, szélesebb átmérőjű szívószállal csumáznotok.

Forrás:
VOUS

A cikk megjelenését a Skoda Magyarország Simply Clever – Okos megoldások támogatta.

Eperszínű boldogság nyári estékre: keverjetek VOUS-koktélt!

Eperszínű boldogság nyári estékre: keverjetek VOUS-koktélt!

Rázva, nem keverve – mondja James Bond, aki világhírűvé tette a vodkából és vermutból készült koktélt. A koktélozásból mi sem akartunk kimaradni, ezért megálmodtuk az eperszínű mandulás-rumos nyári boldogságot. A VOUS-koktél receptjét őrizhetnénk hét lakat alatt is, de nem tesszük.

Készítsétek el ti is! A receptet ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.