Egyéb kategória

3 hétköznapi tárgy, amit használhattok okosabban is, mint eddig

Mire való az a kis kallantyú? És annak a mélyedésnek mi a funkciója? Van neki egyáltalán? Vagy csak dísznek van ott? Sok esetben a tárgyak tervezői és a tárgyak használói nem ugyanazok, így bőven előfordul, hogy egy amúgy jó ötlet nem jut el azokhoz, akik nap mint nap a kezükbe veszik azokat. Szerencsére az okos megoldásokért nem kell a szomszédba mennetek! Maradjatok velünk, megmutatjuk, hogyan hozhattok ki a körülöttetek lévő tárgyakból még többet.

vous - 2017.05.12.
3 hétköznapi tárgy, amit használhattok okosabban is, mint eddig

1. Gemkapocs

Iratkapocsnak is nevezik azt a két hurkot formázó kis eszközt, ami sok-sok íróasztalon megtalálható, nálunk is. Ma már nemcsak fémszínű létezik, hanem színes, csíkos, pöttyös, mintás is, amiből a papírfetisiszták nem tudnak eleget vásárolni.

Mire használjátok most?

Papírok összefogására.

Hogyan használhatjátok okosabban?

Eredetileg textíliák összefogására találták ki, de a legtöbben még mindig papírok összefogására használják – mi is. Azonban ezentúl nem így lesz: a Wikipédia szerint csavarhúzóként, pókerzsetonként, fogpiszkálóként, tolvajkulcsként, horgászáshoz horogként, önvédelmi eszközként vagy mezőgazdasági, kerti szerszámként is használható. Ennél is tovább megyünk.

Lehet:

  • könyvjelző,
  • helyettesítheti a cipzár fogóját,
  • megjelölhető vele a cellux vége,
  • lezárható vele ételestasak.

Forrás:
VOUS

Forrás:
VOUS

Miért gemkapocs?

Érdekesség, hogy a brit Gem Manufacturing Company kezdte forgalmazni, innen kapta a gemkapocs nevet.

3-tipp-szingli-noknek1

3 tipp egyedülálló nőknek – ha csak két kezük van

Van úgy, hogy az ember lánya egyedül van, és segítségre szorul, és sajnos, amikor egyedül van, csak magára számíthat. Vagy ránk! Még ha nem is tudjuk a valóságban fogni a kezeteket, ha baj van, vagy épp feladni rátok a karkötőtöket – amit egy kézzel szinte lehetetlenség kivitelezni –, tippeket azért adhatunk, amivel három aggasztó problémát mostantól nyugodtan kipipálhattok!

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

2. Fémdobozos üdítő nyitója

A fémdobozos üdítők felbontásának hangjára külön reklámot építettek a marketingesek, így ahogy írunk róla, már pattintanánk is a kólát. A kis fémszerkezetnek azonban nem ez az egyetlen funkciója.

Mire használjátok most?

A fémdobozos üdítő kinyitására.

Hogyan használhatjátok okosabban?

Ha nem szeretnétek közvetlenül a fémdobozból inni, akkor elfordítva a nyitókát, helyezzetek bele egy szívószálat, így nem löki ki a szénsav sem.

Forrás:
VOUS

A kis nyitófülből amúgy készíthető képakasztó, alátét, táska, páncéling is – ezeket időhiány miatt nem mutatjuk be.

Kólával is megtisztíthatjátok a lefolyótokat!

Kólával is megtisztíthatjátok a lefolyótokat!

A mosogató nem csak akkor a rémálunk, mikor csordultig tele van mosatlannal, az is borzasztó, mikor bűzlik a lefolyó nyílása, vagy épp akadozva folyik le a víz. Lépjetek fel időben a csatornagondok ellen, és a vízszerelő tarifáját inkább költsétek magatokra!

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

3. Szívószál

Ha már az előbb szóba került a szívószál, nézzük, mit kezdhetünk vele. A dédszüleink még szalmaszálnak hívták, hiszen eredetileg tényleg abból készült, mi már a műanyagot ismerjük, de a leginkább környezettudatosak már papírból, bambuszból, üvegből vagy fémből készült, újra és újra használható változatot használnak. 

Mire használjátok most?

Többnyire ivásnál van a segítségetekre.

Hogyan használhatjátok okosabban?

Ha a bloggereket követitek, akár hajhullámosításra is használhatjátok a szívószálat. Mások művészi módon rákocskát vagy madarat formáznak belőle. A legjobb hasznosítása azonban az eperszezon kellős közepén van: epercsumázásra például tökéletesen alkalmas. Az eperszemek aljától felfelé toljátok át a gyümölcsön a szívószálat. Érdemes jobb tartású, szélesebb átmérőjű szívószállal csumáznotok.

Forrás:
VOUS

A cikk megjelenését a Skoda Magyarország Simply Clever – Okos megoldások támogatta.

Eperszínű boldogság nyári estékre: keverjetek VOUS-koktélt!

Eperszínű boldogság nyári estékre: keverjetek VOUS-koktélt!

Rázva, nem keverve – mondja James Bond, aki világhírűvé tette a vodkából és vermutból készült koktélt. A koktélozásból mi sem akartunk kimaradni, ezért megálmodtuk az eperszínű mandulás-rumos nyári boldogságot. A VOUS-koktél receptjét őrizhetnénk hét lakat alatt is, de nem tesszük.

Készítsétek el ti is! A receptet ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.