Egyéb kategória

5 dolog, ami miatt kislányként szívből gyűlöltétek a húsvétot

Nem tudom, mikor, de az már biztos, hogy tönkrevágtuk a húsvétot. Nem ünneplünk már otthon, a hagyományok kiveszőben vannak, és azt sem tudnám már megmondani, mikor kezdtek zárt ajtókon kopogtatni a locsolkodók, de az biztos, hogy ez vezetett ahhoz, hogy a locsolók is inkább wellnesshétvégére mentek húsvétolás és locsolkodás helyett. 

vous - 2021.03.31.
5 dolog, ami miatt kislányként szívből gyűlöltétek a húsvétot

Nem leszek álszent, a jó emlékek mellé bőven került rossz is, ami a húsvéti ünnepeket illeti. Amellett, hogy tobzódhattatok a sütikben és az édességekben, valamint felkutathattátok az elrejtett kincseket a kertben, amit a nyuszi hozott, néhány dolognak egyáltalán nem örültetek. Lányként meg főleg nem. 

Kölni = szörnyű parfüm

A rutinos lányok már tudták, nem érdemes locsolkodós nap előtt hajat mosni, mert utána úgyis kell majd. A jó érzésű fiúk pedig tudták, hogy a bolti pacsuli helyett jobb, ha a saját parfümjüket használják. A sokadik locsoló után pedig már sapkát húztatok.

Objektum doboz

A hideg víz se volt sokkal jobb

Mindegy, hogy reggel öntött le az apukátok, vagy egy álcázott műanyagvirágból lőttek arcon vízzel, egyformán hideg és váratlan volt.

Objektum doboz

Miért csak a fiúk locsolkodhattak?!

Annyira igazságtalan. Néha mi, csajok és kitoltunk volna a srácokkal. És még pénzt is kaptak érte, meg csokit!

Objektum doboz

A beöltözött nyulak ijesztőek voltak

Mind. Nincs apelláta. Az élő cukibb, de ne vegyetek ám elhamarkodottan nyuszit!

Objektum doboz

Idegtépő ennyi pasit végighallgatni egy nap alatt

Bármennyire sírtunk az év többi napján, hogy ennyi pasi akarjon látni minket, azért a sokadik locsolásnál és a locsolóversnél már elszakadt az a bizonyos cérna.

Objektum doboz

nyuszi nyúl háziállat

Mikor lett vége a húsvétnak? És hogyan?

Melyik generáció? Mikor történt? Hogyan csináltuk? Mielőtt bárki őrült cáfolásba kezdene, gondoljatok bele: hol lesztek húsvétkor? Ez a locsolkodós nyuszivadászat gyakorlatilag a karácsony és a szülinapunk utáni legnagyobb móka. Lehetne. Mégis sokunknak a hátán feláll a szőr, amikor szóba jön. Az ajtókat zárjuk a locsolók előtt, és minden nyomát próbáljuk eltüntetni annak, hogy van otthon valaki. De miért? A választ Anna próbálta megválaszolni nektek ebben a cikkben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.