Egyéb kategória

Oroszország nem vesz részt az idei Eurovíziós Dalfesztiválon – az ok egészen hihetetlen

Sokáig ment a huzavona állítólag, mire döntés született a kérdésben, de a lényeg ez: Oroszország visszalépett az Eurovíziós Dalfesztiváltól. Amikor meghallottuk az indokot, nem is hittünk a fülünknek.

vous - 2017.04.14.
Oroszország nem vesz részt az idei Eurovíziós Dalfesztiválon – az ok egészen hihetetlen

Oroszországot idén egy kerekesszékes énekesnő, Julija Szamoljova képviselte volna az európai dalversenyen, amit a tavalyi győztes jogán idén Ukrajna rendez. Szamoljova egész egyszerűen nem kapta meg a beutazási engedélyt Ukrajnába, mivel korábban megsértette a törvényt, és három évre kitiltották az országból.

Az énekesnő „bűne” annyi volt, hogy elutazott a Krím-félszigetre egy fellépésre, de ezt elvileg csak az ukrán hatóságok jóváhagyásával tehette volna. Krím helyzete elég labilis 2014 óta, tulajdonképpen mind Ukrajna, mind Oroszország saját területének tekinti, és elég nagy indulatokat szül a két ország között bármilyen ezzel kapcsolatos kérdés.

Az ukránok kimondták, az orosz hölgy nem léphet be, jelöljenek valaki mást helyette, ebbe azonban az oroszok nem mentek bele. Felmerült a műholdas kapcsolás lehetősége is, de ezt is elutasította mindkét fél. Az oroszok odáig mentek, hogy ha a versenyzőjük nem vehet részt, akkor nem is közvetítik a tévében az egészet. Ezen persze ismét berágtak a szervezők, és felszólították Oroszországot: ha nem közvetítik, akkor nem is vehetnek részt rajta.

Nem szeretnénk lebecsülni a Krím-félszigetiek nehéz helyzetét, de ez az egész ügy elég kicsinyesnek tűnik. Az meg csak még kínosabbá teszi a dolgot, hogy a verseny idei szlogenje ez:

Ünnepeljük a sokféleséget!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.