Egyéb kategória

Super Mario, Oroszlánkirály és sok más: gyerekkorunk kedvenc játékai, amikkel napokat eltöltöttünk

Ma már a legtöbb számítógépes játéknak hibátlan a grafikája, és olyan csavaros sztorikat találnak ki a készítők, hogy sokszor lazán lekörözik egy film forgatókönyvét is. De ettől függetlenül mégis vidáman emlékszünk vissza a régebbi időkre, amikor a videojátékok rajzolása és sztorija nem volt ennyire kitalálva; az alábbiakat pedig egyenesen imádtuk, és ma is bármikor játszanánk velük!

vous - 2017.04.09.
Super Mario, Oroszlánkirály és sok más: gyerekkorunk kedvenc játékai, amikkel napokat eltöltöttünk

Prehistorik 2

A játék, amit gyerekként imádtam, sőt, még a mai napig megvan a laptopomon! A pályákon egy ősemberrel kellett végigmennünk, és mindenféléket gyűjtögettünk: ételeket, gyémántot, csontot, csak hogy minél több ponttal végezzünk.

Objektum doboz

Roller Coaster Tycoon

Aki szerette az építkezős játékokat, és kezdte unni a Simset, valószínűleg előbb-utóbb rátalált a Roller Coasterre. A vidámpark-építős játékra eléggé rá lehetett kattanni, hiszen saját hullámvasutakat is csinálhattunk, ha pedig a sarokban a kis képernyőre kattintottatok, megnézhettétek a vendégek szemszögéből, hogyan sikerült az attrakció.

Objektum doboz

Super Mario Bros

Az én abszolút kedvenc játékom a Mario volt, ezerszer végigvittem, egy idő után már minden kis titkát ismertem. A legjobb a víz alatti pálya volt, a legrosszabb pedig az, amikor az égből a napocska bombákat dobált ránk. Azért a legutolsó sárkányos küzdelem után szerencsére meglett a hercegnő is, akit mindig rossz kastélyban kerestünk.

Objektum doboz

Prince of Persia

Az egyik legnehezebb játék volt, amivel valaha is játszottam gyerekként, mégis rákattantam. Ráadásul könnyen lehetett rajta stresszelni. Most őszintén, nektek nem vert hevesebben a szívetek, amikor a hegyes csapdákon kellett átmennetek?

Objektum doboz

Duck Hunt

A régi videojátékokhoz lehetett venni pisztolyt, és így kezdődhetett is a lövöldözés a kacsákra. A benne szereplő kutya egyébként kifejezetten idegesítő volt, mert ha mellélőttetek, feltűnően kinevetett.

Objektum doboz

Age of Empires 2

Egy stratégiai játék, amit akár a tesóitok vagy barátaitok ellen is játszhattatok, és a végére garantáltan ment a sértődés. Építkezni kellett, aztán harcolni, és mivel a számítógép elég erős ellenfél volt, néha bevetettünk egy-két csaló kódot. Ki emlékszik még a kék autókra, amik seperc alatt szétbombáztak bármit?

Objektum doboz

Battle City

A játék, aminek aztán semmi komoly sztorija nincs, de ki az, aki ne cseszett volna el vele órákat? A sast kellett megvédenetek a tankoktól mindenáron, és ez néha nem is volt egyszerű. A legjobb, hogy saját pályát is lehetett építeni!

Objektum doboz

Aladdin

Nemcsak mesében lett nagyon jó az Aladdin, hanem számítógépes játékban is. Tipikus oldalnézetes játék, amiben almákat gyűjtöttünk, megharcoltunk az ellenféllel, és próbáltunk nem meghalni a pályákon.

Objektum doboz

Pac Man

Igazi alapjáték, amit még ma is simán játszhattok akár a neten is, régebbi telefonokon pedig alap volt. Kicsit olyan ez, mint a Snake; unaloműzésre tökéletes volt.

Objektum doboz

Worms

Az Age of Empires után a másik családi játék, ami mindig konfliktusokat szült. Mindenkinek voltak kis kukacai, amik segítségével egymást támadhattátok, és persze az volt a győztes, aki utolsóként maradt életben.

Objektum doboz

The Lion King

Valamiért a mesefilmekből készült játékok nagyon menők voltak, élükön az oroszlánkirályos játékkal, amiben Simba karakterével kellett végigmennetek a pályán. Ki emlékszik még rá?

Objektum doboz

Disney’s Hercules

Hasonló elven pedig Herkules is játékfigura lett anno. Tény, hogy a grafika nem az igazi, de lefogadom, hogy ti is imádtátok!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: