Egyéb kategória

Hogyan lesz 1 ruhából 22, és 1 szoknyából 8 különböző? Megmutatom!

Oké, nem én, hanem a zero waste koronázatlan királynője, Bea Johnson, akinek múlt héten én is ott ültem a budapesti előadásán. A beszámolót megírtam, de folyamatosan két dolog kattog az agyamban: a hajam levágatása és eladományozása, valamint a minimalista ruhatár kialakítása. Kitaláljátok, melyik lenne az igazi kihívás?

vous - 2017.03.31.
Hogyan lesz 1 ruhából 22, és 1 szoknyából 8 különböző? Megmutatom!

Nem, nem a hajam, mert a hajam megnő újra, én pedig biztosan segítek – ez nem okozna akkora sokkot, mint például a sminkmentes élet vagy a minimalista gardrób. Nem kampányolok ellene, egyszerűen erre még nem vagyok felkészülve, de Bea Johnson posztjait és fotóit nézegetve hajlok arra, hogy újra átválogassam a ruháimat. Elképesztően inspiráló ez a nő!

De 15 darab összvissz?! Ez képtelenség!

Oké, hogy nem vásárolok ruhákat, de a ruhatáram nagy részét szeretem. És igen, egy-egy darab évente egyszer-kétszer kerül elő, de nagyon hiányozna, ha nem lenne annál az egy-két alkalomnál.

Objektum doboz

Bea Johnson hogyan csinálja?

Először is tisztában van:

  • a stílusával,
  • az életmódjával,
  • a testalkatával,
  • a színtípusával,
  • és tudja, milyen „hibákat” követett el a múltban a ruhavásárlásai során.

Ez mondjuk az alap, enélkül bele sem szabad vágni a minimalista gardróbba. Egy stylist ismerősömmel beszélgetve jutottunk arra, hogy nagyjából az a színtípus tudja a legkönnyebben megugrani a kapszulagardróbot, amelynek jól áll a fekete, a fehér, a szürke és a bézs. Emellett nem szívesen visel mintákat, és az alakja olyan, mint egy modellé, vagy klasszikus homokóra.

Hát, ez nem én vagyok, de annál izgalmasabb!

Objektum doboz

Miből áll pontosan a gardróbja? Hogyan lesz 1 ruhából 22, és 1 szoknyából 8?

A teljes cikket a blogomon olvashatjátok el, ahol sokat mesélek a fenntartható divatról, a #viszlatfastfashion projektről, és arról, hogyan lehet élni ruhavásárlás nélkül.

600

Inspiráló, lenyűgöző, jó fej – Bea Johnson, a zero waste nagykövete Budapesten járt

Nem mindenki kulacsba töltött vízzel érkezett. Ez volt az első megállapításom a zero waste életmód legbefolyásosabb képviselőjének tartott Bea Johnson budapesti előadása előtt. Volt, aki előtt palackos víz vagy kóla, mások előtt dobozos üdítő állt, de a kiállítótérben vásárolhattam volna ökopalackos vizet is. Még az érdeklődők is különböző szinteken állnak a „nulla hulladék” témában – de idehozta őket a kíváncsiság, és az a vágy, hogy változtatni és változni akarnak. A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek