Valószínűleg az almás pite a legsokoldalúbb sütemények egyike. A klasszikus, békebeli így nagy kedvenc, de olykor jólesik egy kicsit variálni vele. Most egy felturbózott epres-habos változat készült, rácsosan és rusztikusan.
Egy rácsos pitetorta már látványra is otthonosságot áraszt, hát még az illata, ami sülés közben betölti az egész lakást! A rusztikusság miatt nem kell aggódnunk, hogy nem sikerül tökéletesre: épp az a lényege, hogy házias jellege legyen.
A pitetortának ez nagyon is jól áll, így akár kezdők is bátran elkészíthetik.
Ennek a kicsit továbbgondolt almás pitének a tésztája omlós és vajas, a töltelék krémesre sül, a hab pedig ropogósra. Az alma mellett eper is kerül bele, ami remekül felvidítja, használhatunk nyugodtan fagyasztottat!
A gyümölcsöket érdemes először kicsit karamellizálni, ez pluszízt ad majd a tölteléknek, illetve varázsolhatunk egy kis fűszerrel is, vaníliával és gyömbérrel például, ami nagyon jól harmonizál az eperrel és az almával.
A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!