Egyéb kategória

„Hogy hívják azokat a piramis alakú dolgokat Egyiptomban?” – Tanárok meséltek a diákok legviccesebb kérdéseiről

Ha töltöttetek már el egy órát egy hároméves gyerek társaságában, hamar rájöhettetek, hogy minden második mondatuk annyiból áll, hogy „de miért?”. Fiatalon még tele vannak kérdésekkel, és ezeket nem is félnek feltenni; most tanárok mesélték el a vicces történeteiket.

vous - 2017.02.18.
„Hogy hívják azokat a piramis alakú dolgokat Egyiptomban?” – Tanárok meséltek a diákok legviccesebb kérdéseiről

Az iskola életünk egyik legfontosabb helye, és nem csak azért, mert rengeteg dolgot tanultunk meg itt – és felejtettük is el egy részüket rögtön a témazáró után. Ezen a helyen szerzünk sok barátot, és még több emléket, ez pedig nemcsak ránk, hanem a tanárokra is igaz. Redditen osztották meg a legfurcsább kérdéseket, amiken ti is meg fogtok lepődni!

napló mondatok tanár

Akinél kinyílik a napló…” – mondatok, amik egyetlen tanár repertoárjából sem hiányoznak

Az iskola mindannyiunk életében közös pont: ugyanazon megyünk keresztül, ugyanazt érezzük, ugyanúgy kezelünk helyzeteket, ugyanazokat a csatákat vívjuk – és olykor ugyanazokat a mondatokat halljuk a tanárainktól. Bár én már 10 éve leérettségiztem, ezek a bizonyos mondatok azonnal visszarepítenek az iskolapadba.

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok.

1. Ööö, tessék?

„Hány éves volt 1942-ben egy átlagos 18 éves?”

2. Ez ám a kérdés!

„Egy diákom megkérdezte tőlem egyszer: 'Hogy nevezik azokat a piramis alakú dolgokat Egyiptomban?'. Sosem láttam még osztályt ennyire nevetni.”

Objektum doboz

3. De legalább rájött!

„Régen önkéntes tanár voltam egy iskola utáni programban, amit 14 éveseknek tartottak. Épp egy projektet csináltunk, amihez kellettek lufik is. Az egyik fiú felfújta levegővel a lufit, de nem tudta megkötni, így segítettem neki. Ő ezután rögtön eldobta, így ez le is esett lassan a földre. Hatalmas csalódottsággal kérdezte meg: ’Óó, akkor ezek nem héliummal vannak töltve?’.”

4. Becsapós dolog

„Az anyukám tanársegéd egy ötödikes osztályban. Néhány hete egy lány megkérdezte: ’A medvék tényleg igaziak?’”

Objektum doboz

5. Végül is kreatív

„Miért nem sodródnak el a szigetek? A válasz: ’hatalmas horgonyok segítségével’. Komolyan ezt írta le.”

6. Vajon honnan veszik?

„A feleségem iskolába járt, hogy töritanár lehessen, és amikor egy szemeszterben diákokat kellett tanítania, az egyikük megkérdezte, hogy Kínában tényleg nő-e fű, míg egy másik állította, hogy a szelet a szélmalmok csinálják.”

Objektum doboz

+ 1 A föci nem az erőssége

„Nem vagyok tanár, de egy osztálytársam egyszer megkérdezte tőlem, hogy Ázsia egy város Kínában, igaz? És mivel azt hitte, hogy jól tudja, még rá is csodálkozott, hogy mennyi osztálytársunk érkezett ugyanabból a városból.”

Ajánlott cikkek