Egyéb kategória

A baktériumokkal a konyhában is le kell számolnotok – ezekre a dolgokra is figyeljetek oda!

Ha túl vagytok a téli megfázáson vagy az influenzán, akkor sem dőlhettek nyugodtan hátra, ugyanis a bacik mindenhonnan lesnek rátok. Például a konyhában – ott, ahol az étkezésünk zajlik – számos ponton eluralkodhat a káosz, amennyiben kevésbé jól, vagy soha nem takarítotok.

vous - 2021.01.03.
A baktériumokkal a konyhában is le kell számolnotok – ezekre a dolgokra is figyeljetek oda!

Egy korábbi cikkemben azzal foglalkoztam, hogy milyen felesleges dolgoktól ajánlatos megszabadulnotok a konyhában, ha kiszanáltátok már ezeket, akkor kezdődhet is a takarítás. Segítek, mire ügyeljetek különösen!

konyha

3 trükk, hogy megszüntessétek a kellemetlen szagokat a konyhában

Nagyon fontos, hogy egész évben tisztán tartsátok a konyhátokat, hiszen itt készülnek azok a finomságok, amiket megesztek. Azonban nem elég csak a főzés utáni rendetlenséget eltakarítani. Ahhoz, hogy a szagok is megszűnjenek, alaposabb takarításra van szükség!

A cikk folytatása itt jön.

A munkalapot is rendszeresen tisztítani kell, nem is akárhogyan

Felejtsétek el azt, hogy a mosogatószivaccsal estek neki a munkalapoknak is, ugyanis így csak jobban szétszórhatjátok a bacilusokat, illetve a szennyeződéseket az említett felületen. Használjatok olyan kendőket, melyek a popsitörlőkre hasonlítanak, azonban kifejezetten takarításhoz lettek kitalálva, mert fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkeznek.

A hűtőben mindig takarítsátok ki a romlott termék helyét

Kivel nem esett még meg, hogy elfelejtett valamit időben megenni, és mikor újra eszébe jutott, már penészes lett az a frigóban. Legyen szó akár egy citromról, akár egy hagymáról, ahol felütötte a fejét a penész, ott mindenképp takarítanotok kell, ne pakoljátok a friss termékeket közvetlenül a romlottak helyére.

penész fotók

A penész valójában gyönyörű, csak jó közelről kell néznetek

Undorító bűz árad a hűtőmből. Fenébe! Megint nem ettem meg elég gyorsan a cukkinit, amit vettem, és megrohadt a hűtő aljában. Fintorogva hajítom a kukába. Heikki Leis művész viszont másképp tett. Addig érlelt különböző zöldségeket, amíg vastag penészréteg nem borította azokat, majd fényképezőt ragadott. Hogy mi lett a vége? Gyönyörű fotók születtek. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mégis hogyan lehetnek penészes zöldségek gyönyörűek, olvassatok tovább!

A folytatást itt találjátok meg.

Rendszeresen mossátok a konyharuhákat, és mindig legyen egy tartalék kéznél

Ha például csak két hetente mostok, az még nem ment fel titeket az alól, hogy 14 napig ugyanazt a konyharuhát használjátok a konyhában. Belegondoltatok már, mi mindennel érintkezik az az anyag? Jobb is, ha nem… Igyekezzetek minél gyakrabban, és minél magasabb hőfokon átmosni a konyharuhákat, mert bizony rengeteg baktréium rejtőzhet azokban is. Legyen mindig minimum plusz egy, hogy a mosás ideje alatt is legyen miért nyúlnotok.

Az aprócska ételmaradékoknak is a kukában a helye, nem pedig a lefolyócsőben

Igaz, hogy sokkal könnyebb folyóvízzel lemosni a rizsszemeket, a kukoricát a tányérról, de ti inkább söpörjétek egy villával a kukába. Így az ilyen aprócska ételmaradékok nem fognak olyan gondot okozni a lefolyóban, mint például a dugulás, a kellemetlen szag vagy a bacilusok megtelepedése és szaporodása.

lefolyó mosogató víz

Így tisztítsátok meg pofonegyszerűen a lefolyótokat!

A mosogató nem csak akkor a rémálunk, mikor csordultig tele van mosatlannal, az is borzasztó, mikor bűzlik a lefolyó nyílása, vagy épp akadozva folyik le a víz. Lépjetek fel időben a csatornagondok ellen, és a vízszerelő tarifáját inkább költsétek magatokra!

A részletekért kattintsatok ide.

Ajánlott cikkek