Egyéb kategória

Azta! Egy édesanya önmaga fotózta le a kisbabája születését

A mai digitális világban cseppet sem újdonság, ha egy édesanya szeretné megörökíteni gyermekének világrajöttét. Ám egy kismama konkrétam önmaga intézte ezt az egészet, nem kért fel senkit a feladatra.

vous - 2017.02.17.
Azta! Egy édesanya önmaga fotózta le a kisbabája születését

A VOUS szerkesztőségében bizony akad egy babafotós, hisz korábban Zsófi már megörökítette egy újszülött életének legelső óráját. Azonban könnyen előfordulhat, hogy ez a feladat, mármint a szülés és a bébi fotózása a közeljövőben az édesanyák feladata lesz. Ez azért így elég meghökkentően hangzik, nem?

baba újszülött csecsemő

A szülésről készült képeknek fontos feladata van – Galisz Virág szülésfotós mesélt gyönyörű hivatásáról

„Amikor vázoltam a VOUS-lányoknak, hogy egy olyan fotóssal találkozom, aki szüléseket fotóz, teljes értetlenséggel álltak a dolog előtt. Ki akarná magát a legkiszolgáltatottabb helyzetben fotóztatni? Amikor mindene torzul, izzad, már órák óta vajúdik, semmilyen helyzetben nem érzi jól magát, zsibbad, fáj, és különben is…”

A cikk itt folytatódik.

Márpedig egy kismama, Lauren Chenault önmaga örökítette meg a babája világrajöttét és életének első mozzanatait. Értitek, miközben SZÜLT. De a 24 éves édesanyáról azt tudnotok kell, hogy foglalkozását tekintve fotográfus – tehát előnnyel indult. Már a második gyermekét hozta a világra, és elmondása szerint az elsőnél is fotózni szeretett volna, ám az akkor meghiúsult, mert neki kellett tartania a saját lábait. Most erre a feladatra külön felkért embereket.

Azért akartam lefényképezni a saját szülésemet, mert így szeretném megmutatni, hogy milyen erősek is a nők. Képesek vagyunk kihordani, majd kitolni magunkból egy másik emberi lényt – ezek alapján éreztem úgy, hogy dokumentálnom kell ezt az egészet. 

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.