Egyéb kategória

Sokkoló tanulmány: Mr. Darcy igazából nem is volt helyes

Míg a Büszkeség és balítélet Mr. Darcyját az 1995-ös adaptációban a sármos Colin Firth játssza, egy új tanulmány rámutatott arra, hogy Jane Austen ikonikus szívtiprója igazából nem vol túl helyes...

vous - 2017.02.10.
Sokkoló tanulmány: Mr. Darcy igazából nem is volt helyes

John Sutherland, a University College London irodalomprofesszora és Amanda Vickery, a Queen Mary College of London történelemprofesszora megkísérelték, hogy egy történelmileg pontos portrét készítenek Mr. Darcyról – írja a Nymag.com.

Kutatásaikból kiderült, hogy Jane Austen szívtiprója egy kissé vézna és sápadt lehetett. A haja valószínűleg fehér és középhosszú volt, amit lófarokba kötött, arca vékony, ovális formájú, az állkapcsa pedig hegyes lehetett, ami egyébként az 1790-es évek végén gyakori jellemzője volt az előkelő uraknak.

Forrás:
UKTV

Míg a lovaglás miatt Mr. Darcy combja és vádlija erős lehetett, addig a mellkasa és a válla nem lehetett túl széles, mivel a felsőbb osztályokban nem volt „divat” nehezebb dolgok emelgetése. A kockahas és a széles vállak a vándormunkások jellemzői voltak, akkoriban inkább az ernyedt, vézna testalkat számított vonzónak a férfiaknál.

De vajon mit szól ehhez Colin Firth?

Objektum doboz

IDE kattintva 9 idézetet találtok Jane Austentól, amit örökre a szívetekbe kell hogy véssetek!

Ajánlott cikkek