Egyéb kategória

Bíbormámor: Red Velvet torta, a desszertek istennője

Amerika egyik legnépszerűbb süteménye a vörös bársony torta, a Red Velvet Cake, aminek a tésztája gyönyörű mélypiros, és általában hófehér krémmel töltik és vonják be. Bármilyen ünnepre – szülinapra, esküvőre, Valentin-napra – ideális, és az elkészítése sem nehéz!

vous - 2017.01.29.
Bíbormámor: Red Velvet torta, a desszertek istennője

A bíborvörös tészta egy véletlen kémiai folyamatnak volt köszönhető. Csokoládés piskótának indult, de a hozzáadott tejsavóval érintkezve a kakaópor kémiai reakcióba lépett a savas hatású tejtermékkel, így kapta a tészta vörös színét.

Napjainkban már más, modernebb, kíméletesebb a kakaó feldolgozási folyamata, így ma már nem működik a vörös tészta természetes előállítása a kakaó-tejsavó kombóval, így mindenképpen ételfesték kell hozzá – vagy próbálkozhatunk esetleg egy kis céklalével.

szintipus-divat-montazs-piros-voros-szin2

Perzseljen a ruhatár! – Viseljétek magabiztosan a szerelem színét!

Egy piros rúzsra manapság azonnal, míg egy piros kabátra ritkán vagy talán soha nem mondunk igent. Pedig a szerelem színének igenis van helye a ruhatárunkban, ráadásul egy kis odafigyeléssel ebből a színből (is) mindenki megtalálhatja a kedvére valót, akarom mondani, hozzá illőt! 

A cikk folytatását ITT találjátok!

A Red Velvet, vagyis a vörös bársony tökéletes elnevezése a süteménynek, mert nemcsak a színére utal, de a tésztájának puha, selymes állagára is.

Olyan sima és érzéki ízre is, mint ránézésre,

pedig valójában egy vajas kevert piskóta egy kis kakaóval, amit joghurt, tejföl, író vagy tejsavó gazdagít és tesz puhává, könnyedségét pedig a szódabikarbónának köszönheti, ami akkor fejti ki tökéletesen a hatását a tésztában, ha egy kis ecettel összekeverjük, és hagyjuk felhabzani.

A cikk itt még nem ért véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek