Egyéb kategória

Ezeket a jelszavakat SOHA ne válasszátok!

Egyszer gyerekként egy könyv hátulján olvastam, hogy a legtöbb ember elárulja a saját jelszavát bárkinek egy tábla csokiért cserébe. Gondolom, itt a meghökkentés volt a cél, szóval nem tudom, ez mennyire igaz, de annyi biztos, hogy néha hajlamosak vagyunk (igen, még ti is) olyan hülyeségeket kitalálni jelszónak, hogy az még csoki nélkül is könnyen feltörhető.

vous - 2020.06.04.
Ezeket a jelszavakat SOHA ne válasszátok!

A szuperbiztos jelszó valahogy úgy néz ki, hogy rácsaptok a billentyűzetre, közben ügyeltek rá, hogy néha bekapcsoljon a Caps Lock (de azért nem végig!), és legyen köztük szám is, de véletlenül sem a születési dátumotok vagy az 1212, tehát baromi nehéz összehozni.

De amint az kiderült, a legtöbb ember nem is próbálkozik vele: ahogy régen nagyot mentek az olyan jelszavak, mint például a kiskutyánk, kisgyerekünk, nagymamánk neve, legrosszabb esetben a saját kis keresztnevünk, most ezek helyét felváltották a kreatívnak és frappánsnak gondolt kódok. Amik természetesen nem azok, sőt, baromi könnyen feltörhetők – mutatjuk is, melyek ezek!

Amikor azt hiszitek, hogy nehezen kitalálható, de valójában csak lenyomtatok x gombot egymás mellett:

 • 12345
 • 1212
 • qwerty
 • abc123
 • yaq1yaq1

Forrás:
Pixabay

Amikor azt hiszitek, hogy viccesek és megfejthetetlenek vagytok:

 • jelszo
 • password
 • passw0rd
 • login
 • football
 • princess
 • admin

Ezt persze nemcsak úgy mi találtuk ki, hanem a SplashData, akiknek az adatvédelem a fő feladatuk. Persze, mi is tudjuk, mekkora szívás minden fiókhoz új jelszót kitalálni, pláne megjegyzezni, de azért érdemes minimum olyat választani, amiben kis- és nagybetűk és számok is szerepelnek, és annyira nem köthetők hozzátok. Legrosszabb esetben elfelejtitek, és újat igényeltek – a gépek generálta jelszavak ugyanis nemcsak megjegyezhetetlenek, de többnyire feltörhetetlenek is!

laptop munka dolgozik

Így játsszátok ki az e-maileteket feltörő hackereket!

A legtöbb ember mihelyst észreveszi, hogy feltörték az e-mail-fiókját, azonnal pánikba esik. Pedig ilyenkor a legjobb módszer az, ha időt nem pazarolva minél gyorsabban intézkedéseket tesztek a hackerekkel szemben. Ennek érdekében hoztunk nektek négy fontos lépést, mely segítségével ismét priváttá és biztonságossá tehetitek az elektronikus postátokat.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!