Egyéb kategória

Nemzeti gyásznapot tartanak ma az országban

A kormány szombati döntésének megfelelően nemzeti gyásznapot tartanak hétfőn a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére; az Országház előtt reggel Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbócra eresztik. A közösségi közlekedés járművei is fekete szalaggal közlekednek.

vous - 2017.01.23.
Nemzeti gyásznapot tartanak ma az országban

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a kormány az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-át nemzeti gyásznappá nyilvánította.

„A közösségi közlekedés járművei fekete szalaggal közlekednek, valamint a BKK Zrt., a BKV Zrt. és a VT-Arriva Kft. székházára, illetve telephelyeire is kitűzik a fekete zászlót az olaszországi tragédia áldozataira emlékezve, és egyúttal kifejezve az áldozatok hozzátartozóival való együttérzést” – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Mint sajnos már megírtuk nektek, péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

A kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással, ma reggel nyolc órakor vonják fel, majd eresztik félárbócra a budapesti Kossuth téren Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök jelenlétében – írja az MTI. 

A meghatározott középületeken gyászlobogót függesztenek ki, valamint az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezéseket tartanak.

Forrás:
MTI Fotó: Kallos Bea
Ajánlott cikkek