Egyéb kategória

Itt a legjobban fizető és egyben legstresszmentesebb munkák listája

Eddig azt gondoltuk, a tökéletes munka csak a mesében létezik. Semmi stressz és álomfizetés... Úgy néz ki, ez a valóságban is megtörténhet.

vous - 2017.01.17.
Itt a legjobban fizető és egyben legstresszmentesebb munkák listája

A közelmúltban a Business Insider az amerikai Foglalkozási Információs Hálózattal konzultálva kiadott egy listát, a legstresszmentesebb és egyben a legtöbb éves fizetést nyújtó szakmákról. A foglalkozásokat stresszfaktor szerint (0–100-ig, ahol a legkisebb szám jelenti a kevesebb stresszt), valamint fizetés szerint rangsorolták. Fontos, hogy ez nem hazánkra értendő, a statisztika csak az Egyesült Állomokra terjedt ki.

5. Optometrista

Stressztűrés: 70

Éves fizetés: kb. 33 millió forint

Mit csinál: Tulajdonképpen szemész, de mégsem. Magyarországon egyelőre szűk körben ismert foglalkozás, tulajdonképpen azért hívták életre, hogy a szemész szakorvosok munkáját megkönnyítsék, hogy ők kizárólag az orvosi feladatokra, a gyógyításra koncentrálhassanak. Az optometrista megvizsgálja a szemet, és észreveszi a rendellenességeit.

4. Fizikus

Stressztűrés: 61

Éves fizetés: kb. 34 millió forint

Mit csinál: Fizikai jelenségeket vizsgálnak, elemeznek. Attól függően, hogy elsősorban milyen kutatási témában dolgoznak, illetve milyen módszertant használnak, megkülönböztethetünk elméleti fizikust, kísérleti fizikust, illetve alkalmazott fizikust.

laptop munka dolgozik

Hogyan tovább munka nélkül? – Dolgozd fel és lépj tovább!

Kirúgtak a munkahelyetekről? Derült égből villámcsapás volt vagy számítottatok rá? Mindegy is, hisz elvesztettétek a biztos állásotok és talán még fogalmatok sincs, hogyan tovább.

A VOUS viselkedéselemzője, Michaletzky Luca segít nektek, hogy könnyebben menjen az újrakezdés.

3. Jogi tanár

Stressztűrés: 64

Éves fizetés: kb. 36 millió forint

Mit csinál: Kurzusokat tart jogi témákban, főiskolán, egyetemen.

2. Számítástechnikai menedzser

Stressztűrés: 64

Éves fizetés: kb. 40 millió forint

Mit csinál: Segít meghatározni az információs technológia céljait, majd ezek végrehajtásáért felelős. 

1. Fogorvos

Stressztűrés: 67

Éves fizetés: kb. 63 millió forint

Mit csinál: Vizsgál, diagnosztizál, kezeli a különböző fogászati rendellenességeket, szájüregi anomáliákat.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.