Egyéb kategória

Kiderült: a női mosdók piktogramja nem ruhát visel, hanem valami egészen mást

A női mosdókon elhelyezett piktogram sosem viselt ruhát. De akkor vajon mit? 

vous - 2017.01.14.
Kiderült: a női mosdók piktogramja nem ruhát visel, hanem valami egészen mást

Bár nagyon úgy tűnik, hogy a női mosdók piktogramja egy egyberuhát visel, és tutira sokan így is gondolják, ez azonban mégsem igaz. Ismerjétek meg Tania Katan írót, aktivistát, programozót, aki „felhívta erre a figyelmet”. 

wc vécé toilette

Vicces WC-jelek, amikkel mindig tudni fogjátok, melyik a női mosdó

A mosdó mindig az egyik legfontosabb hely, ha valahova mentek. Nem tudom, voltatok-e már úgy, amikor nehezen tudtatok kiigazodni azon, melyik is a női mosdó. Mert mondjuk lekopott, vagy egyszerűen felismerhetetlen a jel. Most olyan piktogramokat hoztam, amikkel ez a kínos tudatlanság nem fordulhat elő.

A cikk ITT folytatódik!

Nos, az igazság az, hogy Tania, aki többek között az Axosoft szoftverfejlesztő cég munkatársa, nagyon szeretné, ha megváltozna a nők megítélése a társadalomban. 

Az ostoba, közhelyes és igen erősen vitatható, nőkkel szembeni sztereotípiákat szeretné megváltoztatni, és rámutatni a nemek közötti egyenlőtlenségekre. Reméli, hogy egyre több nő vállal munkát technológiai területen, ennek érdekében kampányt indítot: #ItWasNeverADress néven.

Forrás:
itwasneveradress.com

#SosemVoltRuha 

– áll a felirat a fotón. Sosem volt ruha, mert valójában egy szuperhősköpeny. Minden nő egy szuperhős!

A #SosemVoltRuha kampány elősegíti a változáshoz szükséges beszélgetéseket, felhívja a világ figyelmét arra, hogy meg kell becsülni minden nőt. Ha másképp nézünk a nőkre, másképp látjuk a világot is.

– mondja Katan.

Nos, ugye ti is úgy gondoljátok, hogy ez sosem volt ruha?!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.