Egyéb kategória

Az 5 + 1 legkoszosabb tárgy, amihez a gyerekek minden nap hozzáérnek

Egy személyes, elgondolkodtató sztorival kezdem. Nem is olyan régen egy teljesen átlagos napon vártam a buszt, amikor megérkezett a megállóba egy édesanya babakocsit tolva, jobb és bal odalán egy-egy gyerekkel plusz egy babakocsival.

vous - 2017.01.14.
Az 5 + 1 legkoszosabb tárgy, amihez a gyerekek minden nap hozzáérnek

Az anyuka leült a megállóban lévő padra, maga előtt előre-hátra tologatva a babakocsit, majd előkapott egy könyvet és olvasni kezdett. Nincs gyerekem, és ítélkezni sem akarok, nem tudom, hogy megy ez az „anyadolog”. DE!

Édesanyaként, három gyerekkel az utcán könyvet olvasni az oké? 

Azt még nem is említettem, hogy a buszmegálló közvetlen háta mögött HÉV halad, és amint az anyuka kényelmesen elhelyezkedett és elővette a könyvet, a két gyerek ötfelé szaladt. 

Egy gyakorló anya tanácsai: az 5 legjobb magyar gyermekkönyv

„A szobatisztaságra szoktatás során sokszor vannak nehéz időszakok, amiken könnyen átsegíthet egy erről szóló mese. Ilyen például a bilikönyv” – szól egy korábbi cikkünk. Ha kíváncsiak vagytok, melyik az az öt kötet, amit már gyakorlatban teszteltünk és szívesen ajánljuk, ide kattintva megtudhatjátok.

Az édesanya fel-fel nézett, és két „neszaladjálmárösszevissza” között nyugodtan olvasta tovább a könyvet. Annak ellenére, hogy nem alakult ki még bennem a gyerek utáni vágy, nagyjából másodpercenként léptem hátra és néztem meg, hogy nem jön-e a HÉV, és a gyerekek nem szaladnak-e elé. A sztori lényege azonban nem az én „hősködésem”.

Az olvasó anyuka kislánya odaszaladt a buszmegálló üvegfalához, majd jól meg is nyalta… Lentről felfelé, olyan istenesen végignyalta az üveget.

Hagyok időt, hogy ezt elképzeljétek…

És akkor most lássuk, mik azok a láthatatlan baktériumokkal teli tárgyak, amikhez a gyerekek egy átlagos nap hozzáérnek:

A hátitáskájuk

A hátizsák a legundorítóbb felületekkel érintkezik. Nyilvános mosdók, busz padlója, és inkább ne gondoljunk még bele, mihez érhet hozzá a táska, míg a gyerkőcök hátán van. Folyékony szappan és forró víz keverékével időnként törölgessétek át.

A csaptelep

A csaptelepeken több kórokozó található, mint a kilincseken. Néha bosszantó az érintős csap a nyilvános mosdókban, de nagyon hasznos. Főleg, ha gyerekekről beszélünk.

Tippek a gyors, hatékony és környezetkímélő takarításhoz – és hogy ne szakadjon rátok minden a hétvégén! Mojzes Nóra

Sütőtisztítás, ahogy még sose csináltátok!

Bevallom őszintén, a takarítás nem tartozik a kedvenc tevékenységeim közé – de felteszem a kérdést, kinek igen? Ez sokszor azonban azért alakul így, mert egyszerűen nem vagyunk tisztában azokkal az egyszerű, de hatásos praktikákkal, amikkel könnyedén ragyogó otthont varázsolhatunk magunknak. Most egy ilyen tippet osztok meg veletek – a sütőtöket illetően!

A cikk folytatása ITT jön!

Az iskolapad

Az Arizoniai Egyetem egyik kutatása megállapította, hogy az iskolai pad hemzseg a szalmonella és streptococcus bacitól. Fertőtlenítés után viszont 99%-kal csökkent a mért szint.

Lehet, hogy  fertőtlenítő kendőt is érdemes csomagolnotok az uzsi mellé?

A cipőjük

Ez a tanulmány világított rá, hogy a cipők talpa érintkezik a legtöbbször széklettel – köszönhetően többek között a nyilvános mosdóknak, hemzseg a kólibaktériumtól. Még egy ok arra, hogy szigorúan betartsátok a „nincs cipő a lakásban” szabályt!

A távirányító

Tudtátok, hogy a távirányító a legmocskosabb tárgy a házban? Szakértők szerint minimum heti egyszer le kellene fertőtleníteni.

+ 1. A buszmegálló üvegfala

Címkék: #bacilus #gyerek #kosz
Ajánlott cikkek