Egyéb kategória

„Otthonról dolgozol? Az nem is igazi munka” – pedig de, és itt van rá a bizonyíték

Ha már dolgoztatok otthonról, biztos, hogy egy idő után nektek is elegetek lett az állandó megjegyzésekből. Pedig valójában az, hogy a saját lakásotokból dolgoztok, még nem jelenti azt, hogy lustálkodtok és filmet néztek nonstop. Itt a bizonyíték, hogy néha a home office nem is olyan könnyű, és tényleg igazi munka!

vous - 2020.08.28.
„Otthonról dolgozol? Az nem is igazi munka” – pedig de, és itt van rá a bizonyíték

A szabadúszó újságíróknál gyakran megesik, hogy otthonról dolgoznak, saját időbeosztás szerint. Nálam is volt ilyen időszak, és ki nem állhattam az alábbi megjegyzéseket:

  • Ez nem is igazi munka, mikor keresel rendes állást?
  • Könnyű otthonról dolgozni, így tuti nem szakadsz meg…
  • De jó neked, hogy mindig azt csinálod, amihez kedved támad!
  • Várod már, hogy igazi munkád legyen?

És persze ez nem csak az újságírókra igaz, hiszen rengetegen dolgoznak otthonról teljesen más területen is. Webfejlesztők, programozók, fordítók, grafikusok, de bizonyos telefonos munkákat is simán lehet a nappaliból végezni. Mégis, valamiért nagyon sokan meg vannak győződve arról, hogy rendes állás csak az lehet, amihez utazni kell. De olyan sokat számít a helyszín? Statisztikák szerint például akik otthonról dolgoznak, sokszor átlépik a heti 40 órás keretet, hiszen nehezebben tudják elválasztani egymástól a melót és a hétköznapokat. Az alábbi infók csak még inkább alátámasztják, hogy az otthoni meló is meló, ráadásul nem is a legkönnyebb fajta!

Forrás:
pixabay.com

Nem olyan egyszerű nekikezdeni a munkának

Ha magatoknak oszthatjátok be az időtöket, olykor sokkal nehezebb nekivágni a melónak. Hiszen mindig ott van a kísértés, hogy majd egy kicsit később, ráértek még, nem sürget az idő. Ami aztán nagy kavarodáshoz vezet. Épp ezért a legtöbben saját beosztást készítenek maguknak, hogy tartani tudják a határidőket, különben könnyen káosz alakul ki.

Olykor többet kell dolgozni, hogy jó legyen a fizetés

Akik alkalmazottként dolgoznak egy irodában, fix fizetést kapnak a munkaóráért cserébe. Ebbe beletartozik az ebédszünet, kávészünet, olykor egy kis pihi, míg beszélgetnek a munkatársakkal… Akik viszont otthonról dolgoznak mint szabadúszók, ezt elfelejthetik sajnos; őket a kész munkáért fizetik, és ebben nincs benne az ebédszünet. Sem pedig betegszabi, ha már itt tartunk.

Meg kell küzdeni azért, hogy semmi se terelje el a figyelmet

Rengeteg dolog elterelheti a figyelmet otthon; a háziállatotok, gyerekek, szomszédok. Hogy rendetlenség van a konyhában, és így nehéz koncentrálni. Tehát kábé minden. Épp ezért van az, hogy sokan nem tudnak az ágyból, pizsiben dolgozni; az egész valahogy a lustálkodásra hajaz, és ebben a hangulatban hogy is lehetne igazán fókuszálni a melóra?

Nem könnyű fenntartani a kreativitást

A legtöbb otthonról végezhető munka általában a művészetekhez kapcsolódik, amihez elengedhetetlen a kreativitás. És higgyétek el, ha egész nap ki sem mozdultok, nem könnyű ezt maximális fordulatszámon tartani, és új ötletekkel előállni.

vilagga-menni-50-eves-kor-felett1

„Világgá ment az anyukám!” – Egy cikk az összes bátor magyar nőnek, akik 45 éves koruk után külföldre költöztek

Azon, hogy sokan a tanulmányaik végeztével külföldön vállalnak munkát, már meg sem lepődünk. A szülők ilyenkor nehezen, de engedik a gyereket, hiszen ideális esetben tudják: nem állhatnak mellette mindig, a maga életét kell élnie a családtól távolra szakadt családtagnak. De mi történik akkor, ha mindez fordítva alakul?

A cikk folytatását ITT találjátok.

Én személy szerint szívesebben dolgozom irodában, de ettől függetlenül állítom, hogy nem a helyszín dönti el, egy munka „igazi-e”, vagy sem!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!