Egyéb kategória

4 összetevő, amivel búcsút inthet az arcotok a piros foltoknak

Néha hiába minden igyekezet, a bőrötök képtelen olyan lenni, amilyenné szeretnétek, hogy váljon: szép simává és hidratálttá. Hiába minden praktika, kence és különleges termék, a helyzet nem változik. Különösen igaz ez akkor, ha rosaceás a bőrötök.

vous - 2017.01.07.
4 összetevő, amivel búcsút inthet az arcotok a piros foltoknak

A rosacea főleg az arc középső területein jelenik meg, ez egy értágulatokkal, gyulladt és gennyes csomókkal jelentkező bőrbetegség. A panaszok napfény hatására rendszerint rosszabbodnak, így a tavaszi-nyári időszakban még nagyobb gondot kell fordítanotok a tünetek kezelésére. Ez általában megfelelő diétát, napvédelmet és rendszeres bőrápolást jelent. Persze van, amikor ezek sem segítenek, ekkor – a Mindbodygreen cikke szerint – ez a négy összetevő nagy segítség lehet. Egy próbát megér, nem igaz?

Niacinamid

A niacinamid egy vízben oldódó vitamin, amely úgy is ismert, mint nikotinamid, és a B3-vitamin származéka. Olyan élelmiszerekben találhatjátok meg, mint a húsok, dió és gombák. A niacinamid képes kezelni a komolyabb bőrbetegségeket – így a rosaceát is – minimális mellékhatásokkal. Gyulladáscsökkentő hatása miatt szuper megoldás az akne problémákra, hiperpigmentációra és a napégette bőrre is. Keressétek az összetevők között, de akár krém és vitamin formájában is kapható.

Zabpehely

A zabpehelynek sokféle fajtája van – durva, vágott, hengerelt –, a szépségápolásban a kolloidot, nagyon finomra őrölt változatát használják. Így könnyebben keverhető belőle gél állag, az ebből készült kencéket pedig melegen ajánlják különféle bőrproblémákra. Nyugtató és gyengéden hámlasztó hatása van, rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, melyek antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonsággal bírnak. Persze a fogyasztása is nagyon egészséges, ha nem kedvelitek annyira, ezekkel a trükkökkel biztos megszeretitek! Amíg beszereztek egy ilyen kencét, addig házilag is kényeztethetitek az arcotokat ezzel a finom, ehető bőrradírkulimásszal!

Forrás:
iStock

Kvercetin

A kvercetin gyümölcsökben és zöldségekben fordul elő, ez biztosítja a növények élénk színét is, így talán nem lepődtök meg, ha azt írom, hogy a paradicsomban és a bogyós termésekben rengeteg van belőle. Keressétek a krémek összetevői között, ugyanis a kvercetin erős bőrnyugtató hatással bír, emellett pedig gyulladáscsökkentő is. Nagymértékben javítja a bőr állagát, és segít kivédeni a káros hatásokat. 

Zöld tea

A zöld tea áldásos hatásairól már írtunk nektek, a kedvenc Starbucks kávétokat is simán kiválthatjátok vele frissítő hatása miatt, sőt! Ám nemcsak fogyasztva van jótékony hatása, hanem a bőrötökre kenve is. A zöld tea leveleiben található antioxidánsok védik a bőrt a leégéstől, gátolják a kollagén és az elasztin lebontását, amelyek a bőr ruganyosságáért felelnek. Emellett csökkenti a faggyútermelést, a gyulladásos folyamatokat, és visszaszorítja a baktériumok szaporodását is, megelőzve a pattanások kialakulását. Szinte minden bőrtípusra tökéletes összetevő, így például azok is bátran választhatják a zöld tea kivonatát tartalmazó kencéket, akik esetleg a C-vitamint nem tolerálják. 

Ajánlott cikkek