Egyéb kategória

Ti is gyűjtöttétek régen a matricákat? Akkor ezek ismerősek lesznek

Gyerekként biztosan nektek is volt legalább egy kedvenc dolgotok, amit hosszú ideig gyűjtögettetek. Ha pedig ez nálatok a matrica volt, és külön albumba pakoltátok őket, az alábbiaktól egy csapásra nosztalgikus hangulatba kerültök!

vous - 2017.01.02.
Ti is gyűjtöttétek régen a matricákat? Akkor ezek ismerősek lesznek

Érdekes belegondolni, hogy gyerekként mennyivel több hobbink volt, igaz? Ráadásul annyi mindent tudtunk gyűjteni! Én például teljesen odavoltam a Pokemon tazookért és a szalvétákért, de sokan gyűjtöttek például levelezőpapírokat és persze matricákat. Utóbbit én is imádtam, az albumom pedig a mai napig megvan egy fiók alján. Ha anno ti is izgatottan ragasztottátok őket a lapokra, az alábbiakban azonnal magatokra ismertek.

mojzes-nora-vous-lanyok-gyujtoszenvedely-gyujtemeny-kacat-koromlakk-fulbevalo

A gyűjtögetés magasfoka – így ne essetek bele ebbe a csapdába!

Emlékeztek azokra a műsorokra, amikben megszállottan gyűjtögető alanyokhoz kopogtattak be a műsorvezetők, és segítettek nekik megszabadulni a feleslegesen bespejzolt holmiktól? Sajnos számtalanszor beleesünk mi is ebbe a hibába. Persze ezt most nem úgy kell érteni, mint ahogy kóros gyűjtögetőknél lenni szokott. Csak hogy „kicsit” túlzásba esünk valamilyen kedvencünk felhalmozásával. Ezek lehetnek ruhák, könyvek, parfümök, akcióhős-figurák, és ki tudja, még mik… A cikk folytatását ITT találjátok.

Konkrét szabályotok volt a matricákra

Egy gyűjtőalbum akkoriban hatalmas érték volt, és az osztályban az volt a legmenőbb, akinek a legkülönlegesebb matricákkal voltak tele a lapjai. Ezek után persze nem mindegy, hogyan pakoltátok bele őket a füzetbe! Mindenkinek megvolt a saját szabálya, ami szerint rangsorolta a matricákat, sőt, biztosan nektek is volt egy külön oldalatok azoknak a daraboknak, amiket elsőként próbáltatok meg elcserélni.

Objektum doboz

A cserélgetés komoly biznisz volt

A matricákat nem lehetett csak úgy cserélgetni; alapos megfontolást igényelt a dolog, mielőtt kiválasztottátok, mit adtok cserébe. Voltak abszolút kedvenceitek, amik szóba sem jöhettek, csakis akkor, ha valaki nagyon értékes matricát ajánlott fel értük.

A csúcs a csillogós vagy 3D-s matrica volt

Voltak a sima matricák, amiken senkinek sem akadt meg a szeme, és aztán azok, amiket lehetetlen volt beszerezni. Ezek közé tartoztak a 3D-s vagy csillogós darabok, illetve azok, amiknek egészen más tapintásuk volt. Ezeket semmiképp sem cseréltetek el!

Objektum doboz

Ha megtelt egy teljes album, az volt az igazán király

Ahhoz, hogy az összes lap tele legyen matricákkal, rengeteg időre volt szükség. Így nem csoda, hogy amikor végre megtörtént a dolog, és az utolsó üres részre is bekerült egy matrica, igazi királynak éreztétek magatokat.

Na, nektek még megvan az album?

Ajánlott cikkek