Egyéb kategória

4 hajszínbaki, ami durván öregít titeket

A hajfestés a legjobb választás akkor, ha el akarjátok rejteni az öregedés jeleit, az ősz hajszálakat. Azonban egy új hajszín nemcsak fiatalíthat, hanem öregíthet is titeket. Egy rossz színválasztás miatt akár évekkel is idősebbnek tűnhettek!

vous - 2021.12.22.
4 hajszínbaki, ami durván öregít titeket

A megfelelő hajszín gyakorlatilag gyönyörűbbé tesz titeket: sugárzóvá teszi a bőrötöket, kiemeli a szemetek ragyogását és szuper fényt ad a hajatoknak. Azonban ha rossz hajszínt választotok, akkor az ellenkezője történik, és akár éveket is öregíthet a megjelenéseteken.

1. Teljesen egyszínűre festetitek a hajatokat

A természetes hajszín rengeteg tónusból és különböző árnyalatokból áll. Ha a hajatokat totál egyszínűre festetitek – legyen az koromfekete vagy platinaszőket –, akkor az öregíthet titeket. Függetlenül attól, milyen színt választotok, a legfontosabb a megfelelő árnyékolás. Ha adtok hozzá egy kicsit sötétebb vagy egy kicsit világosabb árnyalatot, akkor sokkal természetesebb lesz a hajatok, és éveket is fiatalodhattok tőle – írja a She Finds.

2. Túl sötétre festetitek a hajatokat 

A sötét haj rejtélyes és szexi, de egy bizonyos kor után a koromfekete hajjal sajnos csak azt éritek el, hogy kiemelje a ráncaitokat. Akármilyen szomorúan hangzik, a fekete hajszín inkább a hibátokat hangsúlyozza, mint az előnyeiteket. Ha azonban nagyon ragaszkodtok a sötét színhez, akkor legalább egy kis barnás ragyogást adjatok a hajatoknak! 

fekete

Problémák, amiket csak a fekete hajú lányok érthetnek igazán

„Tisztázzuk: természetesen fekete hajúnak lenni a világ egyik legkirályabb dolga. Számomra a fekete haj az etalon, imádtam. Egy baj volt: festett fekete voltam. Ebből adódóan pedig voltak problémáim, olyanok, amiket igazán csak a fekete hajú lányok érthetnek.”

Emcsi cikkét ide kattintva olvashatjátok.

3. Túl világosra festetitek a hajatokat

Ha szőkére szeretnétek festeni a hajatokat, az rendben van, csak arra figyeljetek, hogy ne essetek túlzásba. A hamuszürke és platinaszőke csak nagyon keveseknek áll jól, és egy bizonyos kor után már senkinek sem előnyös. Ha mindenképp a szőkére esik a választásotok, akkor bolondítsátok meg aranyló szőkével – ennek köszönhetően sokkal természetesebb lesz. Fontos: szőkítést ne végezzetek otthon! Ha világosítani szeretnétek a hajszíneteken, akkor forduljatok egy profi fodrászhoz. 

Forrás:
pexels

4. Teljesen megváltoztatjátok a hajatok színét

Persze, nyugodtan kísérletezhettek, hogy megtudjátok, mi áll jól, és mi nem, viszont csak az észszerűség határain belül. Ha például a csokibarna hajatokból egy csapásra szőkére váltotok, az nagyon roncsolja a hajat, amitől az megritkul és töredezni kezd – ettől pedig szintén évekkel idősebbnek tűnhettek.

Ajánlott cikkek