Egyéb kategória

Vegyetek keserűsófürdőt! – csodát tesz a testetekkel!

Ha folyton izomfájdalmakkal küzdötök, vagy száraz a bőrötök, akkor van egy ötletem számotokra. Egy olyan kellemes lazítást ajánlok, ami amellett, hogy relaxál, csodát művel a testetekkel több fronton is. A keserűsófürdőről beszélek.

vous - 2016.12.27.
Vegyetek keserűsófürdőt! – csodát tesz a testetekkel!

A keserűsót, más néven az Epsom sót már régóta ismerik és alkalmazzák különféle gyógyászati célokra. Maga az Epsom só egy ásványi vegyület (magnézium-szulfát), amely könnyedén felszívódik a bőrötökbe, ha a fürdővizetekbe szórjátok. Magnéziumhiány esetén életmentő lehet egy fürdőkúra, de hozzájárul a normális szívműködéshez, az immunrendszeretek erősítéséhez, a megfelelő izomműködéshez és a légúti betegségek esetén is nagyon jó bajtárs. 

Elég csak valamennyit szórnotok a forró vízbe, majd maradéktalanul élvezni a spa-pillanatokat. Persze, ha ti ennél tudatosabbak vagytok, és szeretnétek maximálisan kihasználni a keserűsó pozitív hatásait, akkor próbáljátok ki a MindBodyGreen tippjeit!

Tegyetek sárral a fájdalom ellen!

Egy tanulmány szerint ízületi gyulladások esetén is szuper megoldás a keserűsófürdő, annyi különbséggel, hogy tegyetek hozzá bentonit agyagot, ezáltal az iszapfürdők hatékonyságát biztosítjátok az ízületeiteknek. Az iszapfürdőben lévő szulfát, kalcium, magnézium és fluorid segít, hogy az ízületek merevsége oldódjon. 

Forrás:
iStock

Fáj a fejetek? Vegyetek egy fürdőt!

A magnézium szedése ismert módja a fejfájás kezelésének, így a keserűsófürdő kiváló megoldás migrén esetén. Tegyetek hozzá pár cseppet a kedvenc illóolajotokból és gyömbért, és már el is merülhettek a habokban.

Tegyetek hozzá gyógynövényeket!

Próbáljátok ki a fürdőt némi kamillával vagy levendulaolajjal, ezek mély, pihentető alvást biztosítanak egy fárasztó időszak után. Tanulmányok bizonyítják, hogy a kamilla sokat tesz a nyugodt alvásért, a levendula pedig az idegrendszert nyugtatja. Az illóolajok pontos hatásairól itt olvashattok többet, ha eddig még nem volt kedvencetek, ezentúl biztosan lesz.

Vészeljétek át vele az influenzaszezont!

Meghűlés ellen sokat tehettek, ha a só mellé zöld teát isztok, és eukaliptuszolajat csepegtettek a vízbe. A zöld tea antioxidánsai és az eukaliptusz légzést segítő hatása együttesen megteszik a dolgukat, frissen és egészségesen jöttök ki a legdurvább influenzaszezonból is!

Öntsetek hozzá tejet!

Ezt a száraz bőrötök imádni fogja, pláne, ha még tesztek hozzá némi porított kókusztejet, kókuszolajat és pár cseppet a kedvenc illóolajotokból. A végén puha, selymes, hidratált bőrrel szálltok ki a kádból.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.