Egyéb kategória

Lelőtték a berlini merénylőt Olaszországban

Néhány napja egy teherautó belehajtott a tömegbe a berlini karácsonyi vásáron, a merénylőt pedig azóta is nagy erőkkel kereste a rendőrség. Péntekre virradóan megtalálták a gyanúsítottat, akit tűzharcban lelőttek.

vous - 2016.12.23.
Lelőtték a berlini merénylőt Olaszországban

Hétfő este Berlin nyugati részén egy karácsonyi vásárba hajtott bele egy férfi, a merénylet során pedig 12-en meghaltak, és ötvenen megsérültek – köztük néhányan súlyosan is. Ennek hallatán az egész világ összefogott a városért, és az internetet elárasztották a #prayforberlin képek, az elkövetőt azonban napokig nem találták.

A gyanúsított a tunéziai származású Anis Amri volt, akit péntekre virradóan megtaláltak Olaszországban. Épp egy Franciaországból érkező vonatról szállt le, amikor két járőr megállította, hogy ellenőrizzék az iratait. Ekkor a férfi fegyvert rántott, és Allahu Akbar felkiáltással belelőtt az egyik rendőrbe, aki szerencsére csak kisebb sérülést szenvedett. A tűzharc során a merénylő egy autó mögött elbújva próbált menekülni, de az egyik járőr lelőtte – írja a Daily Mail.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.