Egyéb kategória

Így tisztítsátok meg a konyha 3 legmocskosabb pontját!

Hinnétek, hogy a konyhában nem a mosatlan tányérok és poharak a legpiszkosabb dolgok? Pedig ezek csak kismiskák a következő tárgyakhoz képest.

vous - 2016.12.18.
Így tisztítsátok meg a konyha 3 legmocskosabb pontját!

Ha valamikor, akkor most biztosan foglalkoznunk kell a konyha tisztításával, hisz egy jó háziasszony szerintem az ünnepi időszakban tölti a legtöbb időt ebben a helyiségben. A PureWow összegyűjtötte a 3 legpiszkosabb részét, és én ezt mindenképp tolmácsolnám nektek, ugyanis van köztük olyan, melyre talán sokan nem is gondolnátok.

1. Mosogató

A mosogatóban öblítjük le a nyers hús (véres) levét, itt áztatjuk fel az edényre száradt ételmaradékot, az odakozmált dolgokat. Miközben a tiszta és száraz rozsdamentes acélfelületen kisebb az esély a bacilusok burjánzására, addig ugyanez nedvesen és piszkosan már egy egészen más történet. Épp ezért minden mosogatás után permetezzétek át fertőtlenítőszerrel a tálat és a környékét, illetve a lefolyónál található ételmaradékokat fordítsátok a kukába.

Objektum doboz

2. Mosogatószivacs

Lám-lám, a mosogatószivacs nem csak a munkahely egyik legpiszkosabb kelléke. De ezen nem igazán kell meglepődnünk, hisz előbb volt szó a mosogatóról, melyben néha – ha nem mindig – benne hagyjuk a szivacsot is. Ezáltal pedig az ételmaradékok mellett még egyéb dolgok, például baktériumok is rákerülnek. Ha nem szeretnétek nagyon gyakran cserélgetni ezt a mosogatóeszközt, akkor mindig mossátok át alaposan szappanos vízzel, és hagyjátok egy tiszta helyen megszáradni, vagy rakjátok be nedvesen a mikróba. Egy, maximum két percre indítsátok el a legmagasabb fokozatot, majd hagyjátok kihűlni ott a szivacsot. Amennyiben van mosogatógépetek is, tegyétek be a legfelső polcára, az edények közé, mire lejár a program, már meg is tisztul a mosatlannal együtt.

Objektum doboz

3. Szagelszívó

A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy ha elfeledkezik az ember a szagelszívó takarításáról, hát akkor… azt egy életre megbánja. Mentségemre szóljon, hogy most először lakom olyan helyen, ahol van ilyen berendezés. És egyébként egy praktikus dolog, ez nem kétség, viszont a felszálló gőz és a kicsapódó zsiradék igen makacs bevonatot tud képezni az elszívó rácsos részén. Ha tudjátok, miről beszélek, és ti sem ismeritek a tökéletes tisztítás receptjét, akkor figyeljetek: fontos, hogy egy jó minőségű zsíroldót válasszatok, olyat, amit biztonságosan használhattok rozsdamentes acélon is. A festett és a faterületek kivételével mindent fújjatok le az elszívón, hagyjátok picit, majd a mosogatószivaccsal kezdődhet is a sika!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek