Egyéb kategória

CD-naptár ökokivitelben – egy új, hazai dizájncsapat izgalmas dobása

Karácsonyra mindenki olyan ajándékot szeretne adni, ami egyszerre kedves, praktikus és személyre szóló. Szerencsére egyre több olyan kreatív ajándékkal találkozunk, amelyek könnyen megdobogtatják az ajándékozottak szívét. 

vous - 2016.12.13.
CD-naptár ökokivitelben – egy új, hazai dizájncsapat izgalmas dobása

Ilyen ajándék lehet a hazánkban kereskedelmi forgalomban először kapható környezetbarát asztali naptár is, amelynek alapját a mindenki számára jól ismert CD-tok adja.

Az i love recycling márkanév alatt megjelent, CD-tokba rejtett naptárak 100%-ban fogyasztói hulladékból újrahasznosított papírból készülnek, a rájuk nyomott minták növényi, biológiailag lebomló festékanyagból származnak, és karbonsemleges, zöld nyomdában készülnek. Egy ilyen konstrukcióra joggal mondhatjuk, hogy környezetbarát, öko- vagy zöld termék. 

Forrás:
iloverecycling.hu

„Mindenképpen csak olyan anyagokban gondolkodtunk, amelyek újrahasznosított anyagból származnak és/vagy sokszor újrahasználhatóak.

Kissé ellentmondásosnak tűnik, hogy a műanyagból készült tok mitől környezetbarát, de ha sokszor sokféleképpen használjuk, nem pedig kidobjuk, mert már nem kell CD-tartónak, már ezzel is jót teszünk környezetünknek.

Törekedtünk a sokszínűségre, hogy minél több embert megszólítsunk, és környezettudatos ajándék választására ösztönözzünk” – mondta Hagara-Nagy Nóra, az iloverecycling.hu egyik ötletgazdája. 

Eszter

Fél éve nemet mondtam a fast fashion márkákra – elárulom, hogyan változott az életem

Eddig csak egyetlenegyszer botlottam meg az eddig eltelt fél év alatt. Annyira nem bírtam magammal az első komoly futóversenyem előtt, hogy gyorsan vettem egy csajos, simlis futósapkát. Rémesen áll, de higgyétek el, ez a legkisebb baj. Sokkal nagyobb gond ennél, hogy Kínában gyártották, ki tudja, milyen körülmények között. Miért fontos ez? Mert jó fél évvel ezelőtt eldöntöttem, elég volt a fast fashion márkákból, a divatipar kizsákmányolásából, a fenntartható divat mellett teszem le a voksomat. A cikk folytatása ITT jön!

Jelenleg 20-féle dizájnban érhetőek el az asztali naptárak az i love recycling webáruházában. Ezek között nagyon sokféle stílus megtalálható: állatkás és sütis, vintage biciklis, Budapest nevezetességei rajzolt stílusban, de van akvarell virágos, természetfotós, színezhető mandalás vagy éppen komolyabb, art deco vagy absztrakt stílusú.

Az i love recycling égisze alatt folyamatosan kerülnek majd forgalomba saját tervezésű zöld dizájntermékek, elsősorban irodai kellékek és divatcikkek. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.