Egyéb kategória

CD-naptár ökokivitelben – egy új, hazai dizájncsapat izgalmas dobása

Karácsonyra mindenki olyan ajándékot szeretne adni, ami egyszerre kedves, praktikus és személyre szóló. Szerencsére egyre több olyan kreatív ajándékkal találkozunk, amelyek könnyen megdobogtatják az ajándékozottak szívét. 

vous - 2016.12.13.
CD-naptár ökokivitelben – egy új, hazai dizájncsapat izgalmas dobása

Ilyen ajándék lehet a hazánkban kereskedelmi forgalomban először kapható környezetbarát asztali naptár is, amelynek alapját a mindenki számára jól ismert CD-tok adja.

Az i love recycling márkanév alatt megjelent, CD-tokba rejtett naptárak 100%-ban fogyasztói hulladékból újrahasznosított papírból készülnek, a rájuk nyomott minták növényi, biológiailag lebomló festékanyagból származnak, és karbonsemleges, zöld nyomdában készülnek. Egy ilyen konstrukcióra joggal mondhatjuk, hogy környezetbarát, öko- vagy zöld termék. 

Forrás:
iloverecycling.hu

„Mindenképpen csak olyan anyagokban gondolkodtunk, amelyek újrahasznosított anyagból származnak és/vagy sokszor újrahasználhatóak.

Kissé ellentmondásosnak tűnik, hogy a műanyagból készült tok mitől környezetbarát, de ha sokszor sokféleképpen használjuk, nem pedig kidobjuk, mert már nem kell CD-tartónak, már ezzel is jót teszünk környezetünknek.

Törekedtünk a sokszínűségre, hogy minél több embert megszólítsunk, és környezettudatos ajándék választására ösztönözzünk” – mondta Hagara-Nagy Nóra, az iloverecycling.hu egyik ötletgazdája. 

Eszter

Fél éve nemet mondtam a fast fashion márkákra – elárulom, hogyan változott az életem

Eddig csak egyetlenegyszer botlottam meg az eddig eltelt fél év alatt. Annyira nem bírtam magammal az első komoly futóversenyem előtt, hogy gyorsan vettem egy csajos, simlis futósapkát. Rémesen áll, de higgyétek el, ez a legkisebb baj. Sokkal nagyobb gond ennél, hogy Kínában gyártották, ki tudja, milyen körülmények között. Miért fontos ez? Mert jó fél évvel ezelőtt eldöntöttem, elég volt a fast fashion márkákból, a divatipar kizsákmányolásából, a fenntartható divat mellett teszem le a voksomat. A cikk folytatása ITT jön!

Jelenleg 20-féle dizájnban érhetőek el az asztali naptárak az i love recycling webáruházában. Ezek között nagyon sokféle stílus megtalálható: állatkás és sütis, vintage biciklis, Budapest nevezetességei rajzolt stílusban, de van akvarell virágos, természetfotós, színezhető mandalás vagy éppen komolyabb, art deco vagy absztrakt stílusú.

Az i love recycling égisze alatt folyamatosan kerülnek majd forgalomba saját tervezésű zöld dizájntermékek, elsősorban irodai kellékek és divatcikkek. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.