Egyéb kategória

Amikor a karácsonyfát nem a Jézuska hozza – így válasszátok ki a megfelelőt!

A karácsonyfa kapcsán nemcsak azon kell gondolkodnotok, hogy milyen színűre díszítitek, érdemes azon is tanakodnotok, melyik típusú kerüljön az otthonotokba.

vous - 2016.12.06.
Amikor a karácsonyfát nem a Jézuska hozza – így válasszátok ki a megfelelőt!

Nekem az albérletben sajnos csak egy kis műfenyőm lesz idén karácsonykor, de ahhoz ragaszkodom, hogy otthon élő fát állítsunk az ünnepre. Az anyukám csak annyiban kéri ki a véleményem, hogy töves vagy vágott fenyőt hozzon, azonban a típusáról már ő dönt. Nekem foglalmam sincs arról, hogy kinek melyik az ajánlott típus, ti tudjátok? Ha nem, el ne kattintsatok, ugyanis most körbejárom a témát!

fenyőfa karácsonyfa ruha

Fenyőfa helyett: itt vannak a karácsonyfaruhák

Karácsony közeledtével szinte mindenki szabadjára engedi a fantáziáját, és olyan díszekkel dobja fel a lakást, amik megalapozzák az ünnepi hangulatot. Épp DIY-ötletek után keresgéltünk, akkor bukkantunk rá valami érdekesre. Tudtátok, hogy anno még a Fehér Házban is állítottak fel karácsonyfaruhát? Ez a különleges dekoráció félig fából, félig pedig ruhából áll össze, és el kell ismernem, a kettő együtt meseszépen néz ki!

A teljes cikket itt találjátok meg.

Lucfenyő

A legtöbben talán ezt ismerik, és ezt is viszik haza a legszívesebben, főként jellegzetes, a karácsonyhoz abszolút passzoló illata miatt. Azonban hamar magára haragítja a „gazdáit”, ugyanis gyorsan elkezdi hullatni a szúrós leveleit.

Objektum doboz

Ezüstfenyő

A neve sokat elárul a külsejéről, rövid tüskéi ugyanis ezüstös színben játszanak. Ezzel a tulajdonságával lóg ki legjobban a többi fenyő közül, kevésbé hullajtós fajta, viszont igencsak szúrós típus.

Objektum doboz

Nordmann-fenyő

Ez szintén illatos, mint a luc, de korántsem annyira intenzíven. Az utóbbi időben már kimondottan karácsonyfának szánják őket, és igen közkedveltek is, részben azért, mert aprócska levelei alig hullanak.

Objektum doboz

Feketefenyő

Már az első pillantás elárulja, mivel lóg ki a sorból: tüskéi nem apróak, hanem igen méretesek az előbbiekéhez képest. Éppen ezért szokás tűlevelűként is emlegetni. Ez a fa is illatozik, jól viseli a szobában lévő környezetet, csak arra figyeljetek, hogy ha kiszáradnak a levelek, iszonyatosan szúrhatnak.

Objektum doboz

karácsony fa dísz

Legfontosabb szabályok a karácsonyfát illetően

  1. Vagy minél később vegyétek meg, vagy igyekezzetek a lakáson kívül tartani, ameddig csak lehetséges.
  2. A faragással kezdjétek a díszítést, és olyan talpba tegyétek, melybe víz tölthető.
  3. Figyeljetek oda arra, hogy mindig legyen alatta víz, illetve arra, hogy a lehető legtávolabb álltsátok fel a fűtéstől.
  4. Öntözés és lefekvés előtt, valamint amikor elmentek otthonról, húzzátok ki az égősort!

Fontos kihangsúlyozni, hogy ezek a leggyakoribb típusok itthon, azonban előfordulhat, hogy másfélét is találtok az árusoknál. Mindenképp kérdezzetek rá, miért ajánlják, miért nem, és milyen tartást igényelnek!

Ajánlott cikkek