Sok konyhai művelet macerás és időigényes, ami nehezíti a főzést és a konyhai kreatívkodást, ráadásul mindenkinek megvannak a maga démonai: kinek a mosogatás, kinek a krumplipucolás, vagy épp a kamra rendben tartása. Mindent nem tudunk megúszni, de nem árt néhány trükköt ismerni, mutatunk ötletes és hasznos furfangokat!
vous - 2016.11.30.
Belefutottunk egy videóba a TopTip oldalán, ami tele van praktikus és nagyon ötletes megoldásokkal, amelyeket minden kezdő és gyakorló konyhatündérnek érdemes megismernie, így megosztjuk veletek, illetve leírjuk és kommenteljük is őket!
Lássuk akkor a praktikákat!
- Nem fut ki a fazékból a leves vagy a víz, ha a tetejére fakanalat fektetünk – igen, ez igaz, egy ideig, mondjuk azt, hogy gátolja. Arra azért figyeljünk, hogy gáztűzhelynél érdemes vigyázni, mert ha túl nagy a láng, akkor lángot kaphat a fakanál.
- A héjában főtt krumplit úgy pucolhatjuk meg egy mozdulattal, ha főzés előtt a közepén éles késsel körbevágjuk a bőrt, majd így főzzük meg, a vízből kivéve, kicsit hűtve egyszerűen ki tudjuk nyomni a héjból. Ez bizonyos krumplifajtáknál működik, válasszuk a vékonyabb héjú fajtákat, a kiflikrumplinál is beválik!
- Üres műanyagflakonból praktikus és tökéletesen záródó tárolóedényt vághatunk-hajtogathatunk, ami ideális rizs, tészta, lencse és más hüvelyes tárolására. Szuper tipp, ráadásul környezettudatos is!
- Nagyobb mennyiségű fokhagymát úgy pucolhatunk meg gyorsan és egyszerűen, ha a gerezdeket egy tiszta csavaros üvegbe tesszük, lezárjuk, és dinamikusan rázzuk egy kis ideig. Ha látjuk, hogy fellazult, szétnyílt a héj, akkor kiöntjük a konyhapultra, és egyszerűen szétválogatjuk a héjat és a „megpucolódott” fokhagymát.
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!