Egyéb kategória

Ne nehezítse semmi a kreativitást – szuper konyhai trükkök, amelyeket érdemes ellesni

Sok konyhai művelet macerás és időigényes, ami nehezíti a főzést és a konyhai kreatívkodást, ráadásul mindenkinek megvannak a maga démonai: kinek a mosogatás, kinek a krumplipucolás, vagy épp a kamra rendben tartása. Mindent nem tudunk megúszni, de nem árt néhány trükköt ismerni, mutatunk ötletes és hasznos furfangokat!

vous - 2016.11.30.
Ne nehezítse semmi a kreativitást – szuper konyhai trükkök, amelyeket érdemes ellesni

Belefutottunk egy videóba a TopTip oldalán, ami tele van praktikus és nagyon ötletes megoldásokkal, amelyeket minden kezdő és gyakorló konyhatündérnek érdemes megismernie, így megosztjuk veletek, illetve leírjuk és kommenteljük is őket!

Objektum doboz

Lássuk akkor a praktikákat!

  1.  Nem fut ki a fazékból a leves vagy a víz, ha a tetejére fakanalat fektetünk – igen, ez igaz, egy ideig, mondjuk azt, hogy gátolja. Arra azért figyeljünk, hogy gáztűzhelynél érdemes vigyázni, mert ha túl nagy a láng, akkor lángot kaphat a fakanál.
     
  2. A héjában főtt krumplit úgy pucolhatjuk meg egy mozdulattal, ha főzés előtt a közepén éles késsel körbevágjuk a bőrt, majd így főzzük meg, a vízből kivéve, kicsit hűtve egyszerűen ki tudjuk nyomni a héjból. Ez bizonyos krumplifajtáknál működik, válasszuk a vékonyabb héjú fajtákat, a kiflikrumplinál is beválik!
     
  3.  Üres műanyagflakonból praktikus és tökéletesen záródó tárolóedényt vághatunk-hajtogathatunk, ami ideális rizs, tészta, lencse és más hüvelyes tárolására. Szuper tipp, ráadásul környezettudatos is!
     
  4. Nagyobb mennyiségű fokhagymát úgy pucolhatunk meg gyorsan és egyszerűen, ha a gerezdeket egy tiszta csavaros üvegbe tesszük, lezárjuk, és dinamikusan rázzuk egy kis ideig. Ha látjuk, hogy fellazult, szétnyílt a héj, akkor kiöntjük a konyhapultra, és egyszerűen szétválogatjuk a héjat és a „megpucolódott” fokhagymát.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek