Egyéb kategória

Fogós kérdés: fogorvosok vallottak titkokról, kamus páciensekről

Rengeteg embernek hatalmas fóbiája a fogorvos. Számomra nem jár különösebb félelemmel meglátogatni a fogak doktorát, talán azért, mert az évi egy kontroll alkalmával a fogkő leszedésén kívül nem végeznek rajtam semmilyen extra beavatkozást. Éljen! Ez egy páciens véleménye, de van bizony a fogdokiknak is.

vous - 2016.11.18.
Fogós kérdés: fogorvosok vallottak titkokról, kamus páciensekről

Van bizony. Külföldi fogorvosok arról vallottak, mikor tudják, hogy kamuznak a páciensek, illetve hogy mik azok a dolgok, amiket csak remélni tudnak, hogy az összes páciensük tud. Amolyan fogkisokos következik most, mert ilyen még nem nagyon volt. 

fog

Na, így ne szedjétek ki a gyerek tejfogát!

Mikor eljött az ideje annak, hogy a tejfogaim hullani kezdjenek, kíváncsisággal vegyes félelemmel vizsgálgattam a nyelvem hegyével, hogy mozog-e a fogam, mennyire mozog, és reméltem, úgy kelek egy reggel, hogy nincs a számban. Hogy lenyelem-e, vagy kiesik az ágyra, az már nem érdekelt különösebben.

A cikk folytatása ITT jön!

Tudják, mikor hazudunk a fogselymezésről 

A fogdokik állítják, naponta egyszer kell fogselymezni. „Azt lehet mondani, hogy könnyen kiderül, ha valaki nem használ fogselymet. Az íny vörös, és ha már csak hozzáérek, vérezni kezd” – mondja Mark S. Wolff New York-i fogorvos.

Egyetlen fogprobléma is hatalmas egészségügyi gondhoz vezethet

„Egyszer egy barátom azt mondta nekem: kitört az egyik fogam, ugye nem nagy ügy? Mondtam neki, hogy azonnal keresse fel az orvosát. Ha nem kezelnek egy kitört fogat, komoly fertőzéseket okozhat, nem csak a szájüregben, az egész testben” – fogalmaz dr. Kouroush Maddahi Beverly Hills-i orvos.

Kávészürcsölés

„Az édes kávé, főleg szürcsölve, jobban károsítja a fogakat, mintha megennétek egy táblacsokit.” – dr. Mark S. Wolff

Forrás:
iStock

Rossz lehelet

„Bár a rossz leheletet okozhatja más betegség is, azonban legtöbbször a nem jól ápolt szájüreg, valamint a fogak közé szorult ételmaradék okozhatja. FOGSELYEM!” – mondja dr. Tawana Lee-Ware, az amerikai fogorvosok szóvivője

Makulátlan rendelő

„A barátaim gyakran megkérdezik, hogy mi alapján tudják, hogy jó fogorvost választottak-e. Nos, ez nagyon egyszerű. A rendelő állapota mindent elárul. Régi vagy új magazinok, friss vagy művirágok vannak a váróban? Érdemes megnézni, hogy eldobható kesztyűt, betéteket használ-e, vagy sterilizál. Ha egy kicsit is kételkedik a páciens, keressen egy másik orvost.” – dr Sheri B. Doniger lincolwoodi fogorvos.

Ajánlott cikkek