Egyéb kategória

5 dolog, aminek már semmi keresnivalója a konyhában!

A konyhából nemcsak a lejárt szavatosságú ételeket kell kidobálnotok, néha cserére szorulnak a berendezési tárgyak és a különböző kellékek is.

vous - 2016.11.16.
5 dolog, aminek már semmi keresnivalója a konyhában!

Folytassuk azt a cikket, melyben azt vettem végig, miket kell azonnal kidobni a fürdőtökből, csak most menjünk át a konyhába. Talán most még nem is gondoljátok, mennyi idejétmúlt dolgot tartogattok ott.

konyha

„Tönkretettél, megszentségtelenítettél és romba döntöttél” – Egy konyha levele a háziasszonyhoz

„Oké, eddig bírtam. Most jutottam el arra a pontra, hogy egy kis padlón hagyott tintával összekevert súrolóport összevegyítsek némi vízzel, és levelet írjak neked a saját testem falán. Rajtam már úgysem segít semmi. Tönkretettél, megszentségtelenítettél és romba döntöttél.”

A teljes történetet itt találjátok.

Edények, lábasok

Amikor hazahozzátok az első edénykészleteteket, még szépen megvan mindennek a párja, és az állapotuk is kifogástalan. De az idő előrehaladtával elreped egy fedő, leesik egy fogantyú vagy épp összeég egy lábas. Ezeket ne halmozzátok fel, hanem vegyetek tőlük búcsút. Ha szükséges, inkább vegyetek apránként helyettük újakat.

Műanyag edények

Ha tetszik, ha nem, az ételtároló műanyag edényeknek is lejár egyszer az ideje, amennyiben nem törnek szét már hamarabb egy váratlan pillanatban. Amikor már összevissza vannak karcolva, és a szaguk sem baráti, számoljatok le velük!

Sérült tányérok, poharak

A csempült tányérokkal és poharakkal (vagy más törékeny dolgokkal) nagyon vigyázzatok, nehogy megvágjanak titeket! Illetve sose tudni, mikor törnek szét, mondjuk mosogatás közben.

Objektum doboz

Életlen kések

Már három perce csak nyüstölitek azt a szerencsétlen kiflit a késsel? Akkor bizony sikerült kivennetek a fiókból egy tompát, amit ne is rakjatok oda vissza többé. (Oké, annyival még megúszhatjátok, ha vesztek egy késélezőt.)

Befeketült fakanál

Én személy szerint utálom a fakanalakat, a műanyagokat preferálom. Nem áll szándékomban lebeszélni titeket ezekről a kellékekről, csak akkor, ha már katasztrofális a kinézetük.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.