Egyéb kategória

Készítsetek isteni tengeri puffancsot: bemutatjuk a tőkehalat, amit mindenki szeret!

Vannak, akik szerelmesei a halaknak és a tenger gyümölcseinek, mások kategorikusan elutasítják őket, pedig olykor nem árt újra és újra próbát tenni egy jóféle recepttel vagy egy olyan egészséges hallal, amelynek semlegesebb az íze. Bemutatjuk a tőkehalat és egy olyan receptet, amit mindenki szeret! Tényleg mindenki!

vous - 2016.11.14.
Készítsetek isteni tengeri puffancsot: bemutatjuk a tőkehalat, amit mindenki szeret!

A halakkal hadilábon állunk, ritkán készítjük, bár tudjuk, milyen egészségesek. Sok fehérjét tartalmaznak, gazdagok omega-3 és -6 zsírsavakban, miközben többnyire sovány húsúak, ráadásul finomak, így minden okunk megvan, hogy minél gyakrabban készítsük. Igaz, hogy a tengeri halaknak nincs nagy hagyománya a mi konyhánkban, érdemes ellesni néhány olyan receptet, aminek az alapanyagait ma már bármelyik nagyobb boltban beszerezhetjük.

A tőkehal például fagyasztva és filézve minden szuper és hiper hűtőpultjában megtalálható, mégpedig jó árban, vagyis egyáltalán nem tartozik a drágább halak közé. Nincs jellegzetes halíze, hófehér a húsa, és a legsoványabb tengeri halak egyike. A fagyasztott tőkehalfilé ráadásul szálkátlan, így gyerekeknek vagy szálkaparával élőknek is ideális.

halak

A Halak jegy jellemzése: tényleg képes megtéveszteni a környezetét?

Sokan helytelenül mondják magukról, hogy „Hal” vagyok, holott az asztrológiai elnevezése helyesen Halak, többes számban. E jegyben több személyiség is lakozik. A Halak jegy az úgynevezett kettős jegyek közé tartozik (ilyen kettős jegy még az Ikrek és a Nyilas), amely ellentmondásokkal teli. Ennek mértéke attól függ, hogyan viszonyul a saját sebezhetőségéhez: elfogadja, áramlik-e vele, esetleg menekül előle, vagyis szemben úszik az árral.

A cikk folytatása ITT jön!

Sokféle módon felhasználható, Portugáliában például nemzeti étel a tőkehal, és minden valamirevaló háziasszonynak legalább 20-féle elkészítési módját kell ismernie, de az igazán profik 365 tőkehalas receptet ismernek – minden napra egyet. Most egy olyan portugál receptet mutatunk, ami garantáltan sikert arat, ha van maradék főtt krumplink vagy krumplipürénk, akkor igazi villámfogás. A halételekkel még csak barátkozóknak is ideális, mert szinte eltűnik benne a hal: partikon falatkáknak kínálva is sikerdarab valamilyen mártogatóssal, de salátával vagy párolt zöldséggel nagyon finom főétel a kívül ropogós, belül krémes halas-krumplis golyóbis.

Forrás:
iStock

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.