Egyéb kategória

Szuperközeli fotó egy kolibriről, amitől eláll a lélegzetetek

A kolibri számomra mindig is a madarak hercegnőjét jelentette. Gyönyörű tollazat, kecses test, elképesztő mozgás. Egy fotós gépén keresztül viszont minden eddigi képnél közelebbről csodálhatjuk meg ezt a gyönyörű állatot.

vous - 2016.10.28.
Szuperközeli fotó egy kolibriről, amitől eláll a lélegzetetek

Akárki akármit mond, szerintem a kolibri az egyik legcsodálatosabb állat a Földön. Kecses test és mozgás, gyönyörű, színes tollak, amik álomsminket is ihlettek. És elképesztő nehéz őket lencsevégre kapni. De a Lost at  E Minor oldalán olyan képekre bukkantam, amiktől leesett az állam.

Nemrég megmutattuk, hogy egy súlyosan beteg lány milyen csodás képeket készített ezekről a madarakról, most pedig egy vancouveri fotós, Jess Findlay mutatja meg, hogy mennyire elképesztően szépek a kolibrik. Tüzestorkú kolibrit még garantáltan nem láttatok ennyire közelről! Órákat várt és több száz képet lőtt, hogy meg tudja ragadni a szépségét ezeknek az állatoknak. 

Jess számára az volt a kihívás, hogy nagyon gyorsan mozognak ezek a madarak, és csak egy speciális szögben látszódik a tollazatuk teljes színskálája.

Objektum doboz

Forrás:
http://www.jessfindlay.com

Forrás:
http://www.jessfindlay.com

Ha ti sem elégedtek meg ennyi képpel Jesstől, akkor nézzegessétek az Instagram-oldalát vagy a honlapját.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.