Világ

A Fekete-tenger titka: ezt találták a holt zónában

A Fekete-tenger mélyén bújik meg az a hely, amit a kutatók csak holt zónaként emlegetnek. Ide nem ér el a fény, sőt, oxigén sincs már, ezért régóta furdalja az oldalukat a kíváncsiság, vajon miféle titkokat rejt ez a terület. Most néhány készülék segítségével sikerült nekik lepillantani a mélybe, és váratlan dologra bukkantak!

vous - 2016.10.25.
A Fekete-tenger titka: ezt találták a holt zónában

A Fekete-tenger sötét mélysége egyszerre ijesztő és nagyon izgalmas hely, ahová még senki sem tette be a lábát. Elég nehéz is lenne, mert az itteni körülményeket egyetlen élőlény sem tudná kibírni, tekintve, hogy az 1800 méteres mélységben koromsötétség uralkodik. Egy új expedíció most lemerészkedett ide néhány készülékkel, és hihetetlen ókori leleteket találtak!

tenger-maldiv-szigetek-viz

Délibábok a tengerről, amik szertefoszlanak az első igazi találkozás után

Lábatokat nyaldosó hullámok, szexi életmentők, homoksövény, cuki rákok. Valami ilyesmi van mindenki fejében, mikor még nem járt a tengernél. Nem csoda, hogy a valóságot néha tátott szájjal nézik, mintha nem értenék, ez hogyan lehet ennyivel másabb.

A cikk folytatását itt találjátok!

Eddig 1250 kilométert sikerült felderíteniük, ez idő alatt pedig több mint 40 török és bizánci hajóra bukkantak, amit a Fekete-tenger oxigénhiányos szakasza tökéletesen konzervált. A legjobb pedig, hogy olyan hajókról is sikerült szuper minőségű képeket csinálniuk, amilyeneket korábban még sosem láthattunk.

Objektum doboz

Objektum doboz

Az expedíció célja egyébként az, hogy ősi, elsüllyedt tájakat fedezzenek fel, amiket még az utolsó jégkorszak temetett el a mélybe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!