Világ

Fény derült a Bermuda-háromszög rejtélyére

Hosszú éveken át senki sem tudta biztosan, miért tűnik el annyi repülő és hajó az Atlanti-óceán legrejtélyesebb részén, de azért teóriákból nem volt hiány. Volt, aki szerint ez egy titkos átjáró egy másik dimenzióba, mások úgy gondolták, csakis az ufók állhatnak a háttérben, míg megint mások a mágneses vonalakat hibáztatták. Most azonban úgy fest, fény derült a titokra!

vous - 2016.10.24.
Fény derült a Bermuda-háromszög rejtélyére

Az Atlanti-óceán északi részén legalább 75 repülő és több száz hajó szívódott már fel nyomtalanul, 100 év alatt pedig nagyjából ezer ember vesztette itt életét. Ha a statisztikákat nézzünk, ez lényegében azt jelenti, hogy évente átlagosan négy repülő és húsz hajó tűnik el a Bermuda-háromszögben, ezt elnézve pedig nem csoda, hogy ennyi teória született a rejtélyes vidékről.

Objektum doboz

Kutatók persze évek óta elemzik a területet, nézik a mágneses vonalakat, a tengeráramlatokat, hanghullámokat; egyszóval mindent, csak hogy fényt derítsenek az örök titokra. A legújabb felmérések szerint pedig az eltűnésekről egy furcsa égi jelenség tehet!

Objektum doboz

Ha megnézitek a Bermuda-háromszögről készített képet, láthatjátok, hogy hatszögletű felhők suhannak át a térség felett. A szakértők szerint ez a különös időjárási jelenség képes hatalmas széllökéseket okozni, köszönhetően az úgynevezett mikrorobbanásoknak, így akár 273 km / órás sebességgel is végigszáguldhat a vihar a háromszögnél. Ez persze nem csak a repülőkre nézve veszélyes, a szél ugyanis olyan hatalmas hullámokat hoz létre, amik pillanatok alatt elsodorják a hajókat – írja a Daily Mail.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.