Egyéb kategória

Akár egy horrorfilmben! Kísérteties hangokat rögzítettek a Jupiteren

Eddig sem láttam túl sok esélyt arra, hogy a közeljövőben belevágjak egy űrutazásba, de most már biztos, hogy nem is fogok. A Jupiteren ugyanis olyan kísérteties hangokat vettek fel, hogy az még egy horrorfilmben is megállná a helyét!

vous - 2016.10.12.
Akár egy horrorfilmben! Kísérteties hangokat rögzítettek a Jupiteren

Egy hangmérnök órákat képes eltölteni a számítógép előtt, hogy minél ijesztőbb ritmusokkal pörgesse fel a horrorfilmeket. A Jupiteren viszont elég lenne csak kisétálni a teraszra, és elindítani a telótokon egy hangfelvételt, a bolygón ugyanis ezek a rémes neszek egészen megszokott résztvevői a hétköznapoknak. A hullámokat a NASA űrszondája rögzítette, ami jelenleg is kering az űrben, hogy minél több érdekes infót gyűjtsön össze a Jupiterről. Itt ugyanis izgalmas események zajlanak.

vilagur-bolygo-univerzum-csillag

Megmagyarázhatatlan dolog történik az űrben: senki sem tudja, mi az oka!

Mindennap egy kicsivel több dolgot tudunk meg az univerzum titkairól, de az biztos, hogy még rengeteg kérdésre nincs meg a válasz. Most pedig tovább bővült a rejtélyek listája, kutatók ugyanis valami megmagyarázhatatlant fedeztek fel az űrben.

Ide kattintva kideríthetitek, miről van szó.

A Jupiteren gyakran előfordul, hogy a mágneses pólusok összekeverednek a napszél részecskéivel, ami hatalmas viharhoz vezet; ezt nevezik a gázbolygó aurórájának. A szonda is egy ilyen eseményt rögzített, az itt kibocsátott hullámokat pedig a Bustle szerint az Iowai Egyetem kutatói hangokká alakították át, hogy mi, földlakók is átélhessük a Jupiter-érzést. Ebből született meg az alábbi videó, amin 13 órányi hanganyagot sűrítettek össze 40 másodpercbe. Tekerjetek a 27. másodperchez, ott kezdődik a rémisztő „szimfónia”!

Objektum doboz

Nagy mázli, hogy nem a Jupiteren élünk!

Ajánlott cikkek