Egyéb kategória

Felfüggesztették a bicskei gyermekotthon igazgatóját, aki több fiatalt is molesztált

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon vezetőjét pár éve is gyanúsították molesztálással, ám az eljárást akkor ejtették, most viszont azonnali hatállyal, már az előző hónap végén felfüggesztették az igazgatót.

vous - 2016.10.06.
Felfüggesztették a bicskei gyermekotthon igazgatóját, aki több fiatalt is molesztált

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz szeptember 23-án érkezett meg az információ arról, hogy a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban szexuális zaklatás történhetett. Ekkor azonnali hatállyal felfüggesztették a molesztálással gyanúsított igazgatót, feljelentést tettek ellene, az intézményben pedig belső vizsgálatot rendeltek el – írja a hvg.hu.

Az ügyben sajnos nem csak egy lakó érintett, ugyanis ellenszolgáltatás fejében több fiatalt is zaklathatott a vezető. Közülük is van, aki már megtette a feljelentését. 

A gyermekotthonokat működtető főigazgatóság közleményben azt írja,

bármilyen, a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmény elfogadhatatlan!

Így mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ilyen eseteket alaposan feltárják, a felelősöket bíróság elé vigyék, és tesznek azért is, hogy ezek az esetek megelőzhetők legyenek.

A gyermekvédelmi rendszert 2 éve úgy szigorították, hogy gyermekvédelmi gyám olyan független szakember lehet, aki a gyermek érdekében rögtön intézkedhet. Ráadásul a kormányhivatalok a rendszer működését évente rendszeresen ellenőrzés alatt tartják.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!