Egyéb kategória

Sokkoló állapotokat hagyott maga után a Matthew hurrikán

Napok óta tombol a Karib-tenger térségében az elmúlt étvized legnagyobb vihara, a Matthew hurrikán, ami nemcsak elképesztő károkat hagy maga után, de a halálos áldozatok száma is fokozatosan növekszik.

vous - 2016.10.05.
Sokkoló állapotokat hagyott maga után a Matthew hurrikán

Borzalmas állapotok uralkodnak Kubában és Haitiben, ahol már napok óta a Matthew hurrikán tartja rettegésben az embereket. A vihar óriási pusztítást hozott magával: fák dőltek ki, épületek rongálódtak meg, az utcákat teljesen ellepte a víz, és több helyen földcsuszamlásokról számoltak be Kubából és Haitiből is. A halálos áldozatok száma egyelőre bizonytalan, de a The Guardian beszámolói szerint heten vesztették életüket a borzalmas viharban. A hatalmas esőzések miatt a betegségek száma is növekedhet, ami azért is nagyon komoly probléma, mert csak idén körülbelül 27 ezer kolerás beteget regisztráltak az országban.

A hurrikán pedig úgy tűnik, még egy ideig nem csillapodik. Jelenleg három amerikai államra is kiterjesztették a veszélyjelzést, ahol nagyjából 1 millió embernek kell elhagynia az otthonát rövidesen, hogy biztonságos helyen vészelhessék át az időjárást. Meteorológusok szerint csütörtökön érkezhet meg a Matthew hurrikán az USA-ba, ahol szintén földcsuszamlásokra számítanak.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.