Egyéb kategória

Őszi csillaghullás: a héten érkezik a Drakonida-meteorzápor

Lehet valami varázslatosabb az augusztusi csillaghullásnál? Igen, az októberi csillaghullás! Általában ekkor érkezik ugyanis a Drakonida-meteorzápor, ami még látványosabb lehet, mint a nyári meteorzáporok. 

vous - 2016.10.04.
Őszi csillaghullás: a héten érkezik a Drakonida-meteorzápor

Jó hír a csillaglesőknek: október 7-én éri el a csúcspontját a Drakonida-meteorzápor, ami azt jelenti, hogy várhatóan rengeteg hullócsillagot láthatunk az északi féltekén. A meteorzápor különlegessége, hogy állítólag úgy néz ki, mintha a több száz hullócsillag egy sárkány szájából lövelne ki. A Drakonida név is innen származik – írja a Hello Giggles. Hihetetlenül hangzik, nem?

Tavaly ilyen volt a Drakonida-zápor:

Ti is látjátok oldalt a sárkányt? 

Objektum doboz

Míg a legtöbb meteorzápor hajnalban a leglátványosabb, addig a Drakonida-meteorzápor naplemente után látható a legjobban. Azonban az EarthSky szerint azt nehéz megjósolni, hogy hány hullócsillag lesz látható az égen. Előfordul, hogy csak néhány, de van, hogy mágikusan sok csillag hullik, mint például 2011-ben, mikor 600 csillag hullott az égből óránként.

Úgyhogy készüljetek forró teával és pokrócokkal a csillaglesre, mert a Timeanddate.com szerint Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában lesznek a legjobban láthatóak a hullócsillagok.

Ajánlott cikkek