Egyéb kategória

Őszi csillaghullás: a héten érkezik a Drakonida-meteorzápor

Lehet valami varázslatosabb az augusztusi csillaghullásnál? Igen, az októberi csillaghullás! Általában ekkor érkezik ugyanis a Drakonida-meteorzápor, ami még látványosabb lehet, mint a nyári meteorzáporok. 

vous - 2016.10.04.
Őszi csillaghullás: a héten érkezik a Drakonida-meteorzápor

Jó hír a csillaglesőknek: október 7-én éri el a csúcspontját a Drakonida-meteorzápor, ami azt jelenti, hogy várhatóan rengeteg hullócsillagot láthatunk az északi féltekén. A meteorzápor különlegessége, hogy állítólag úgy néz ki, mintha a több száz hullócsillag egy sárkány szájából lövelne ki. A Drakonida név is innen származik – írja a Hello Giggles. Hihetetlenül hangzik, nem?

Tavaly ilyen volt a Drakonida-zápor:

Ti is látjátok oldalt a sárkányt? 

Objektum doboz

Míg a legtöbb meteorzápor hajnalban a leglátványosabb, addig a Drakonida-meteorzápor naplemente után látható a legjobban. Azonban az EarthSky szerint azt nehéz megjósolni, hogy hány hullócsillag lesz látható az égen. Előfordul, hogy csak néhány, de van, hogy mágikusan sok csillag hullik, mint például 2011-ben, mikor 600 csillag hullott az égből óránként.

Úgyhogy készüljetek forró teával és pokrócokkal a csillaglesre, mert a Timeanddate.com szerint Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában lesznek a legjobban láthatóak a hullócsillagok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.