Egyéb kategória

Jelek, hogy készen álltok kiköltözni egy világ végi kis házikóba!

Egyre népszerűbbé válnak az erdő mélyén, tavak szélén megbújó icipici kis házikók, melyek készülhetnek fából, konténerből is. A világ végére való elvonulás és bekuckózás egy nagyon jó és vonzó alternatíva a mai rohanó világban, amit sokan ki is használnak.

vous - 2016.10.02.
Jelek, hogy készen álltok kiköltözni egy világ végi kis házikóba!

Rengeteg édes házacskát mutattunk már be, volt, amelyik a meséből ugrott elő, más csupa üvegfalból épült, így szinte a természet égisze alatt érezhetitek magatokat. Sokat tud nyújtani egy ilyen kis lakás: alacsony bérleti díjat, szabadságot és egy kis utazást az önismeret vidékein. Nem is való ez mindenkinek a MindBodyGreen.com szerzője szerint, aki egy éve lakik egy ilyenben a férjével, csak azoknak, akikre igazak az alábbi állítások.

Nem függtök a tárgyi dolgoktól

Egy ilyen pici házban könnyebb gardróbot rendezni, mert eléggé kevés hely van benne. Így, ha nem tudtok lemondani a tárgyakról, akkor lehet, hogy nehezen fogjátok viselni, hogy a tizenpár cipőtökből csak három lesz a szekrényetekben. Ha pedig új ruhát vesztek, akkor a KonMari-rendszerezés elvét kell követnetek: el is kell adományoznotok egyet.

Objektum doboz

Fel vagytok készülve mindenre

Akár hiszitek, akár nem, néhány embernek fogalma sincs, mit jelent pontosan ilyen házban élni. Sok kérdést kaptok majd, és ezeket gyakran meg kell válaszolnotok, el kell magyaráznotok, hogy ez a talpalatnyi hely élhető terület. Bele fogtok szaladni abba a kérdésbe is, hogy hogyan nem ölitek meg egymást, ha ennyire közel éltek nonstop, de ez szinte követeli is a következő pontot, ami jó, ha teljesül, ha belevágtok ebbe a kalandba.

Támogatnak a szeretteitek

Eleve, ezek a házikók nem közelíthetőek meg könnyedén, így fontos, hogy a barátaitok és a család ennek ellenére mellettetek álljon, és gyakran találkozzatok.

Rengeteg szabadtéri hobbitok van

A ház apró tere pont csak az alvásra, evésre, zuhanyzásra való. Fontos hát, hogy legyen valamilyen elfoglaltságotok a házon kívül is, például túrázás, online webshop üzemeltetése, mozizás, találkozás barátokkal, satöbbi. 

Objektum doboz

Optimisták vagytok, és rugalmasak

Mint minden háznak, ennek is vannak problémái, amit jó, ha vidáman, rugalmasan tudtok kezelni. A szerző azt írja, hazudna, ha azt mondaná, hogy nem voltak bakik az egy év alatt, de ma semmi pénzért nem menne vissza „rendes” házba lakni.

Rátok igazak ezek az állítások? Beköltöznétek egy ilyen pindurka házba?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.