Egyéb kategória

Szexőrült 100 éves teknős mentette meg faját a kihalástól

Egy szexőrült 100 éves Galápagosi teknős egymaga mentette meg faját a kihalástól. Hősünk, aki a Diego névre hallgat, az évek alatt 800 utódot nemzett.

vous - 2016.09.15.
Szexőrült 100 éves teknős mentette meg faját a kihalástól

50 évvel Diego, az óriásteknős előtt már csak 2 hím és 12 nőstény volt a Galápagos-szigeteken, de aztán beköltözött a közel 82 kilós és 90 centi hosszú alfa-hím, aki megmentette az egész fajt. „Szexuálisan nagyon aktív példány. Hatalmas szerepe volt abban, hogy a szigetet sikerült újranépesíteni” – mondta Washington Tapia a Daily Mailnek, aki a Galápagosi Nemzeti Park „teknős-osztályának” a vezetője.

Forrás:
wikipedia

Diegót egy nemzetközi kampány keretein belül találták a San Diegó-i állatkertben – innen ered a neve is. 1976-ban költöztették vissza a Galápagos-szigetekre, ahol bekerült a szaporítóprogramba. Azóta a tenyésztési centerben huncutkodik háremének 6 tagjával, és gondoskodik az utánpótlásról. Lakhelyén közel 2000 másik példánnyal él együtt, amiből az utódok 40%-a tőle származik. 

A programnak és Diegónak hála a fajt már nem veszélyezteti kihalás! 

És ha már a teknősöknél tartunk, ismerjétek meg Jonathant is, a para-tekit!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.